Stečaj Magme traže Ukras, Megatrend i Blitz-Cinestar

Autor: Ana Blašković , 17. srpanj 2011. u 22:00

Nakon dvije godine utjerivanja, osječka tvrtka Ukras sudski potražuje oko 2,7 milijuna kuna, a navodno je već podmiren dug prema Blitz-Cinestaru i Megatrendu

U pokušaju naplate potraživanja troje dobavljača Magme pokrenulo je prijedloge za stečaj na zagrebačkom Trgovačkom sudu, a radi se o tvrtkama Megatrend, Blitz-Cinestar te osječkoj građevinskoj tvrtki Ukras. Protiv Magme na sud je dosad stiglo pet prijedloga različitih predlagatelja od kojih je jedan odbačen, a jedan postupak obustavljen. Magma je, inače, prošlog tjedna konačno potvrdila informacije da su propali pregovori s poljskim investitorom NFI Empik Media Fashion, a ulazak poljskog investitora blokirao je navodno Slobodan Vučićević. Bez inozemne injekcije novca, dvojica bivših partnera svoje sukobe nastavljaju na sudu, no sada je puno neizvjesnija sudbina za Magmu, Adria design i Turbo limač.

Prestali se javljati
Rat Fižulića i Vučićevića uznemirio je dobavljače pa je krajem lipnja prijedlog za otvaranje stečaja pokrenuo Bliz-Cinestar u vlasništvu Hrvoja Krstulovića, a par tjedana kasnije 11. srpnja tvrtka Megatrend poslovna rješenja. Posljednji u nizu stečajnih prijedloga na sud je stigao 14. srpnja iz Osijeka. Tvrtka Ukras, koja se bavi završnim radovima u građevinarstvu, nakon dvije godine utjerivanja duga dala je prijedlog za stečaj u kojem se nada naplati oko 2,7 milijuna kuna. “Slali smo dopise i molili da nam plate račune od oko 2,7 milijuna kuna za što smo u zamjenu za dug dobili mjenice, no banka nam ih je vraćala. Vlasnik Goranko Fižulić nije nam se niti javljao na telefon, a potom nam se prestala javljati i direktorica financija Marija Stojaković pa smo pokrenuli prijedlog na sudu”, rekao nam je prokurist Ukrasa Zdenko Matrić.

Pregovori o deblokadi
Osim Magme, Matrić kaže da su pokrenuli i ovrhu nad Adria designom, tvrtkom u vlasništvu Magme i NCA grupe, zbog duga od 1,3 milijuna kuna duga na ime radova obavljenih u osječkom Avenue Mallu i Portanovi. Premda je indikativno da Magma dobavljačima duguje milijune kuna, točan iznos nismo doznali jer u petak za komentar nisu bili dostupni u Blitz-Cinestaru, Megatrendu, ali ni u Magmi. Dva računa navodno su u međuvremenu plaćena, a idućeg tjedna trebao bi biti isplaćen i Ukras. Magmin račun i dalje je blokiran, no u kompaniji očekuju njegovu deblokadu nakon čega će se steći uvjeti za refinanciranje 6,1 milijun kuna komercijalnih zapisa koji su trebali biti isplaćeni 1. srpnja.

Komentirajte prvi

New Report

Close