Stečaj Magme traže Ukras, Megatrend i Blitz-Cinestar

Nakon dvije godine utjerivanja, osječka tvrtka Ukras sudski potražuje oko 2,7 milijuna kuna, a navodno je već podmiren dug prema Blitz-Cinestaru i Megatrendu

U pokušaju naplate potraživanja troje dobavljača Magme pokrenulo je prijedloge za stečaj na zagrebačkom Trgovačkom sudu, a radi se o tvrtkama Megatrend, Blitz-Cinestar te osječkoj građevinskoj tvrtki Ukras. Protiv Magme na sud je dosad stiglo pet prijedloga različitih predlagatelja od kojih je jedan odbačen, a jedan postupak obustavljen. Magma je, inače, prošlog tjedna konačno potvrdila informacije da su propali pregovori s poljskim investitorom NFI Empik Media Fashion, a ulazak poljskog investitora blokirao je navodno Slobodan Vučićević. Bez inozemne injekcije novca, dvojica bivših partnera svoje sukobe nastavljaju na sudu, no sada je puno neizvjesnija sudbina za Magmu, Adria design i Turbo limač.

Prestali se javljati
Rat Fižulića i Vučićevića uznemirio je dobavljače pa je krajem lipnja prijedlog za otvaranje stečaja pokrenuo Bliz-Cinestar u vlasništvu Hrvoja Krstulovića, a par tjedana kasnije 11. srpnja tvrtka Megatrend poslovna rješenja. Posljednji u nizu stečajnih prijedloga na sud je stigao 14. srpnja iz Osijeka. Tvrtka Ukras, koja se bavi završnim radovima u građevinarstvu, nakon dvije godine utjerivanja duga dala je prijedlog za stečaj u kojem se nada naplati oko 2,7 milijuna kuna. “Slali smo dopise i molili da nam plate račune od oko 2,7 milijuna kuna za što smo u zamjenu za dug dobili mjenice, no banka nam ih je vraćala. Vlasnik Goranko Fižulić nije nam se niti javljao na telefon, a potom nam se prestala javljati i direktorica financija Marija Stojaković pa smo pokrenuli prijedlog na sudu”, rekao nam je prokurist Ukrasa Zdenko Matrić.

Pregovori o deblokadi
Osim Magme, Matrić kaže da su pokrenuli i ovrhu nad Adria designom, tvrtkom u vlasništvu Magme i NCA grupe, zbog duga od 1,3 milijuna kuna duga na ime radova obavljenih u osječkom Avenue Mallu i Portanovi. Premda je indikativno da Magma dobavljačima duguje milijune kuna, točan iznos nismo doznali jer u petak za komentar nisu bili dostupni u Blitz-Cinestaru, Megatrendu, ali ni u Magmi. Dva računa navodno su u međuvremenu plaćena, a idućeg tjedna trebao bi biti isplaćen i Ukras. Magmin račun i dalje je blokiran, no u kompaniji očekuju njegovu deblokadu nakon čega će se steći uvjeti za refinanciranje 6,1 milijun kuna komercijalnih zapisa koji su trebali biti isplaćeni 1. srpnja.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!