Stečaj Fiolića: Desetak nekretnina ‘na bubnju’, među njima i stan na Trgu bana Josipa Jelačića, poslovna zgrada, hala…

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. siječanj 2020. u 12:27
Foto: Josip Regović / Pixsell

Tvrtka Mesnice Fiolić osnovana je 1992. s temeljnim kapitalom od 18,7 milijuna kuna.

Stečajna upraviteljica Mesnica Fiolić, tvrtke mesara i bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a Stjepana Fiolića, podnijela je izvješće u kojem se navodi da naložena prodaja desetak nekretnina te tvrtke ''na bubnju'' nije počela jer Fina još nije objavila datum početka prve elektroničke javne dražbe.

Na prodaji je desetak nekretnina među kojima su i stan i dijelovi zgrade na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, nekretnine u ulici Božidara Magovca, poslovna zgrada u Buzinu, tvornička hala, pogoni i upravna zgrada u Dubici te farma u Strošincima.

Osim toga, u izvješću stečajne upraviteljice Davorke Huljev navodi se da je u stečajnom postupku pokrenut 21 postupak vezan uz parnice i ovrhe, te da je na žiro računu propale tvrtke samo 135.000 kuna.

Sudska odluka uslijedila je nakon što je lani u studenom sud odredio prodaju nekretnina Mesnica Fiolić d.o.o – trosobnog stana na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, a prije toga i prodaju tvorničke hale, upravne zgrade, pomoćnih objekata i dvorišta te tvrtke u Dubici.

Stečajni postupak nad Mesnicama Fiolić bio je otvoren u siječnju 2017. nakon prijedloga Fine u kojem se navodilo da je do kolovoza 2015. ta tvrtka imala evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u iznosu od 47,68 milijuna kuna u razdoblju duljem od 120 dana.

Tvrtka Mesnice Fiolić osnovana je 1992. s temeljnim kapitalom od 18,7 milijuna kuna. Problemi su započeli su nakon što je osnivač Stjepan Fiolić, zajedno s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, uhićen u travnju 2012. zbog afere Planinska.

Dvije godine kasnije, prema medijskim napisima, Mesnice Fiolić počele su ostvarivati gubitak, zatvorene su gotovo sve mesnice u Zagrebu i okolici, a firma je nakon ostvarenih 66 milijuna kuna prihoda 2012. u 2014. i 2015. ostvarila gubitak veći od 15 milijuna kuna.

Nakon što je na sudu priznao da je Sanaderu u njegov dom u Kozarčevoj ulici nakon prodaje zgrade donio deset milijuna kuna i milijun eura provizije u "kutiji za hrenovke", Fiolić je osuđen na godinu dana zatvora koje može zamijeniti radom za opće dobro.

Zbog slučaja Planinska Sanader služi šestogodišnju zatvorsku kaznu.

Komentirajte prvi

New Report

Close