Stanovnici Labinštine 29. ožujka na referendum o TE Plomin C

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. veljača 2015. u 10:08
Foto: Duško Marušić / Pixsell

Savjetodavni referendum o Termoelektrani Plomin C održat će se u nedjelju, 29. ožujka, odlučili su vijećnici grada Labina i općina Raša, Sveta Nedelja, Pićan i Kršan, a referendumsko pitanje glasit će – “Jeste li za izgradnju TE Plomin C na ugljen?”, potvrdio je u utorak ujutro Hini labinski gradonačelnik Tulio Demetlika.

Savjetodavni referendum o Termoelektrani Plomin C održat će se u nedjelju, 29. ožujka, odlučili su vijećnici grada Labina i općina Raša, Sveta Nedelja, Pićan i Kršan, a referendumsko pitanje glasit će – "Jeste li za izgradnju TE Plomin C na ugljen?", potvrdio je u utorak ujutro Hini labinski gradonačelnik Tulio Demetlika.

O gradnji TE Plomin C na ugljen gradski vijećnici Labina te vijećnici općina Raša, Kršan, Sveta Nedelja i Pićan raspravljali su u ponedjeljak navečer na tematskim sjednicama, rekao je Demetlika, dodavši kako je odlučeno da se shodno odlukama tih vijeća, 29. ožujka održi savjetodavni referendum.

"Gradsko vijeće Labina i preostala općinska vijeća imenovali su izborno povjerenstvo za svaku općinu i za Grad Labin, a sada slijedi proces pripreme samog referenduma", kazao je labinski gradonačelnik.

Pozvao je stanovnike Labinštine da u što većem broju izađu na referendum i "jasno iskažu svoj stav prema izgradnji TE Plomin 3 na ugljen".

Izvijestio je također kako su na sinoćnjim sjednicama Grad Labin, te općine Sv. Nedelja, Raša i Pićan odluku o raspisivanju referenduma donijeli jednoglasno, dok je u Kršanu jedini suzdržan bio vijećnik HSU-a.

Inače, vijećnici s Labinštine su se pri donošenju odluke pozvali na Prostorni plan Istarske županije, koji kao energent za Plomin C definira plin, naglasivši kako je lokalno stanovništvo do sada bilo uvijek isključeno u odlučivanju o strateškim državnim projektima koji će se graditi na njihovom području.

Komentirajte prvi

New Report

Close