Stanje Vladina aviona teže no što se mislilo, pa će i popravak koštati više

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. rujan 2013. u 16:01
S. Linić/G. Jelavić/PIXSELL

Linić je rekao kako je pregledom utvrđeno da je stanje zrakoplova daleko teže no što se očekivalo te je stoga potreban veći zahvat.

Vlada je danas Direkciji za korištenje službenih zrakoplova odobrila 1,072 milijun američkih dolara na teret državnog proračuna za plaćanje treće rate servisa službenog zrakoplova starog 13 godina.

Ministar financija Slavko Linić rekao je kako je pregledom utvrđeno da je stanje zrakoplova daleko teže no što se očekivalo te je stoga potreban veći zahvat, pa su sredstva, koja je Vladin ured prvotno planirao, nedostatna za taj servis.

"Kako tih sredstva nema planiranih u uredu, jer nisu predviđeni ovako veliki zahvati, predlažem odluku da se plati na teret tekućih rezervi", rekao je Linić na što je premijer Milanović ustvrdio kako to znači "da nije dobro planirano".

Ministar Linić odgovorio je kako je zbog sigurnosti zrakoplova potreban detaljan pregled što je, rekao je, bilo teško planirati.

"Zato treba uvijek planirati više, jer kad otvaraš zrakoplov star 13 godina onda uvijek očekuješ više, a ne manje posla. U redu, to smo mi pogrešno planirali u uredu", zaključio je Milanović.

Novinari su Linića uoči sjednice Vlade pitali za komentar činjenice da će popravak tog aviona koštati tri puta više no što je planirano, a u kontekstu činjenice da je potrebno što više štedjeti.

"Možda bi bilo dobro prodati sve avione, sve automobile. Najbolje je sve rasprodati, jer očito je to način kako možemo prodati vijest. Jel' tako? Ja ne mislim baš tako, ali evo vas da razmišljate, pa pošaljite takvu poruku", poručio je Linić novinarima.

Komentari (9)
Pogledajte sve

…nadajmo se da su ga bar loše popravili…[emo_zloban]

S obzirom da non stop obilaze samo države regiona i to ex-yu+Albanija, slobodno mogu ići balonom, jer radi se o malim udaljenostima.

Šteta što će ga servisirati. To nam je bila zadnja šansa da odu sa ovog svijeta.

Avion je potpuno nepotreban luksuz. Kao što vrč netko reče imaju CA,business klasu a za RH je pogodniji helikopter a to ima HV jako dobre Mi 17.

New Report

Close