Stanari Radićeve: Ne puštajte ljude u tunel, nećemo im dati izaći

Autor: Agencija VLM , 08. srpanj 2016. u 12:58
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Već oko jedanaest sati stanari Radićeve 19 zaključili su kako više ljude jednostavno neće puštati “kroz svoje dvorište” pa su vrata tunela koja vode prema Radićevoj blokirali paletama i starim prozorima.

U njega se prvo nije moglo ući, a sad se iz njega ne može van! Da vide tunel Grič, koji spaja Mesničku i Radićevu, jedva su dočekali brojni Zagrepčani pa su jučer već od devet ujutro pohrlili kako bi svojim gradom prošetali ispod zemlje. Sreća, međutim, nije dugo trajala.

>>FOTO: Pogledajte kako izgleda obnovljeni tunel Grič u Zagrebu

Već oko jedanaest sati stanari Radićeve 19 zaključili su kako više ljude jednostavno neće puštati “kroz svoje dvorište” pa su vrata tunela koja vode prema Radićevoj blokirali paletama i starim prozorima.

– Ovo je privatni posjed i s nama se nitko nije ništa dogovorio. Ne može ovdje stalno biti promet, stotine ljudi da nam hodaju ispod prozora, i to po našem dvorištu – doviknuli su nam s trećeg kata stanari u Radićevoj i odmah zabranili i fotografiranje jer se radi o “privatnom posjedu”. Zagrepčani koji su pokušali ući u tunel iz Radićeve zaputili su se u Mesničku, gdje su vrata bila širom otvorena.

– Krenuli smo s druge strane, ali zaključano je. Znamo da bi trebalo biti još nekoliko izlaza, valjda se i na njima može ući, ali ne znamo gdje su – objasnili su umirovljenici Ankica i Ivan Matijević koje smo sreli u Mesničkoj. Dočekala ih je simpatična komunalna redarka, baš kao i ostale posjetitelje, a ona je jučer bila i svojevrsni vodič po tunelu. Kako je sama, međutim, priznala, o njemu ne zna puno pa ga je prije obišla, da može reći gdje se što nalazi. Objasnila je i nama da se iz tunela, osim u Radićevu, može izaći i u Ilicu, Tomićevu i Lovački rog.

– Htjeli smo u Ilicu, ali i tamo su vrata zatvorena. Doduše, ne skroz, nego rešetkama. Još se radi, iz Zrinjevca su tamo, uređuju okoliš – objašnjavali su nam tata i kći Marko i Nikol Barić kad smo krenuli prema izlazu od kojeg su se oni upravo vraćali. Nije se uređivao okoliš samo oko tih vrata, već i oko ostalih, gdje se kosila trava, podrezivalo grmlje, a u Tomićevoj čak i razbijale stare stube na dječjem igralištu koje se nalazi tik ispred izlaza iz tunela.

Uređen je odlično

– Ima tu još puno posla, ali tunel je kao takav prekrasan. Sviđa mi se instrumentalna glazba pa se ne šeće u tišini, a obnovili su ga odlično, ima čak i toalet – zaključila je studentica Iva Šarić, koja je primijetila i brojne natpise po 350 metara dugačkom tunelu. Ne smije se, tako, pušiti, hodati se treba desnom stranom, a zabranjeno je i pljuvati. Zasad je ulaz u tunel besplatan, ali ulaznica za podzemlje uskoro bi se trebala plaćati iako u Gradu još uvijek ne znaju koliko, a ni od kada.

Komentirajte prvi

New Report

Close