Stambeni krediti za branitelje

Autor: Ana Blašković , 03. listopad 2017. u 21:59
Tomo Medved i Tomislav Vuić m. l. /pixsell

Detalji, poput maksimalnih iznosa, kolaterala i kamatnih stopa, nisu objavljeni. Prema Vuiću, HPB 20 godina surađuje s Ministarstvom, a dosad je odobreno 10.000 kredita vrijednih 1,5 milijardi kuna.

Hrvatska poštanska banka i Ministarstvo hrvatskih branitelja potpisali su protokol o stambenom kreditiranju branitelja i članova obitelji stradalih, zatočenih ili nestalih branitelja. Tomislav Vuić, čelnik banke u većinskom vlasništvu države, rekao je da su “protokol i suradnja korak naprijed kojim se HPB obvezuje da će branitelji u toj banci uvijek imati najpovoljnije uvjete”. Detalji, poput maksimalnih iznosa, kolaterala i kamatnih stopa, nisu objavljeni. Prema Vuiću, HPB 20 godina surađuje s Ministarstvom, a dosad je odobreno 10.000 kredita vrijednih 1,5 milijardi kuna.

Resorni ministar Tomo Medved rekao je da je jedan od njegovih prioriteta intenzivirati zbrinjavanje branitelja i članova obitelji budući da je “jako velik broj ratnih vojnih invalida, njih više od 11 tisuća, stambeno nezbrinut”. Dodao je da će tim sporazumom dijelu branitelja s kreditima u drugim bankama biti omogućen prelazak u HPB uz zatvaranje ranijih nepovoljnih kredita.  

Komentirajte prvi

New Report

Close