Stambeni fond ostao samo na direktoru, pripaja se tvrtki Lipa

Autor: Agencija VLM , 17. travanj 2014. u 14:01
Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Gradonačelnik Željko Rendulić smatra da taj posao može obavljati i referent koji sjedi u komunalnom poduzeću.

Ne želim politizirati. Gradsko vijeće donijelo je odluku i poštivat ću je. Znam samo da smo dobro radili, uvijek u plusu, bez gubitaka. Sada nemam drugog izbora, vidjet ćemo što će biti – kaže Dražen Paulić, direktor i jedini zaposlenik Stambenog fonda u Slunju koji se pripaja novoj tvrtki Lipa.

Smanjiti troškove

Riječ je o komunalnom društvu nastalom izdvajanjem od Komunalca, a osim za odzvoz otpada, čistoću, održavanje groblja i javnih površina, registrirani su i za upravljanje i održavanje nekretnina. Kako dodaje Paulić u Fondu je radila još jedna zaposlenica, koja je nakon najave pripajanja otišla na drugo radno mjesto, pa je ostao sam.

Sada bi trebao prijeći u tu novu tvrtku, ali još ne zna na koji posao. Direktorski sigurno ne, jer je to mjesto popunjeno i na godinu povjereno Nikolini Paulić. I dok oporbeni HDZ tvrdi da je to model vladajućih da se riješe direktora, gradonačelnik odgovara da je jedini cilj spajanja racionalizacija.–

Otkada sam došao na mjesto gradonačelnika nastojim smanjiti troškove. Nema logike da imamo dva zaposlenika od kojih je jedan direktor. Osobno mislim da taj posao može raditi jedan referent koji može sjediti u komunalnom poduzeću.

Plaćamo režije, a nema smisla. Moramo funkcionirati, i to uz puno manje troškove – poručuje prvi čovjek Slunja.

Po donešenoj Odluci o pripajanju Stambenog fonda i Komunalnog društva Lipa, taj bi posao trebao biti dovršen najkasnije do 30. lipnja.

Više zaposlenika

–  Direktora su se mogli riješiti i na drugačiji način, a ne ukidanjem tvrtke koja ne proizvodi gubitke i niti nije na gradskom proračunu. Ovo je brzopotezna odluka. Trebalo je razmisliti o mogućim posljedicama ukidanja – smatra Ivanka Magdić.

Slunjski gradonačelnik podsjeća da Stambeni ima samo 4500 kuna vlastitih prihoda, i to iz razloga što se Grad odrekao vlastitih od najma prostora.– Logično je da podržavamo Lipu sa petnaest zaposlenika, a direktor može priječi – zaključuje gradonačelnik.

Komentirajte prvi

New Report

Close