Staklenicima u Prelošćici isplaćena sredstva iz IPARD programa

Autor: Poslovni.hr , 25. rujan 2015. u 12:05
Grad Sisak

Prema riječima predstavnika ulagača Domagoja Hruške, svi su zadovoljni dosadašnjim poslovanjem te namjeravaju na godinu izgraditi nove staklenike i proširiti proizvodnju na još 2 ha površine i pri tome također koristiti sredstva iz europskih fondova.

Fructus staklenicima iz Prelošćice ovih je dana isplaćeno nešto više od 3,7 milijuna kuna za ulaganje u izgradnju staklenika za hidroponski uzgoj rajčica, a  na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa za završeno ulaganje u sklopu mjere 101 „Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dosizanja standarda Zajednice“. Objavila je to Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

U Prelošćici se već uzgajaju visokokvalitetne rajčice suvremenom tehnologijom proizvodnje na 2,5 ha stakleničke površine, a sredstvima IPARD-a  vratit će se dio bankovnog kredita podignutog za tu namjenu. Prema riječima predstavnika ulagača Domagoja Hruške, svi su zadovoljni dosadašnjim poslovanjem te namjeravaju na godinu izgraditi nove staklenike i  proširiti proizvodnju na još 2 ha površine i pri tome također koristiti  sredstva iz europskih fondova.

Grad Sisak je od početka konkretnim aktivnostima podržavao namjeru četiri tvrtke (Fructus staklenici, Valis staklenici, Duga staklenici i Hruška staklenici), koje zajedno uzgajaju rajčice u Prelošćici. Između ostalog, samo za njihove potrebe  uređena je  pristupna cesta kako bi im se olakšao transport. Pored toga što je oživljena proizvodnja povrća na području Grada Siska, zaposleno je i dvadesetak domaćih ljudi.

Komentirajte prvi

New Report

Close