Srpski biznismen kupio 1.500 hektara i postao najveći vlasnik zemljišta u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 24. studeni 2015. u 09:20
Foto: Arhiva PD

“Prvi sam srpski biznismen koji je kupio poljoprivredno zemljište u Hrvatskoj i ujedno najveći vlasnik oranica u toj zemlji.”

Srpski biznismen Petar Matijević, vlasnik Industrije mesa „Matijević“ kupio je dvije poljoprivredne zadruge u Hrvatskoj u čijem je posjedu 1.500 hektara poljoprivrednog zemljišta, piše portal Agrosmart.

Kupovinom zadruga „Jankovci“ u Starim Jankovcima i „Negoslavci“ u istoimenom mjestu u Vukovarsko – srijemskoj županiji Matijević je, kako je danas izjavio za „Agrosmart“, postao najveći vlasnik poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj.

– Prvi sam srpski biznismen koji je kupio poljoprivredno zemljište u Hrvatskoj i ujedno najveći vlasnik oranica u toj zemlji. Ima hrvatskih kompanija koje obrađuju znatno veće površine ali ih uzimaju u zakup, nemaju ih u vlasništvu – rekao je Matijević ne želeći se izjasniti o tome koliko ga je ovo preuzimanje koštalo.

Komentari (2)
Pogledajte sve

@inavk, bas sam to htio reci. On je rodom iz Hrvatske i zasto nebi investirao u svoju dojucerasnju domovinu. Samo naprijed, prije nego zemlja zaraste u korov.

Rodom iz sela pored Starih Jankovaca, ulaže čovjek u “svoje”. Svaka čast i sretno u radu.

New Report

Close