Srijemski doručak u srcu Šibenika

Cilj je upoznati turiste s delicijama istočne Hrvatske Cilj je upoznati turiste s delicijama istočne Hrvatske

U Heritage hotelu King Kresimir predstavljeni slavonski specijaliteti.

Zbog čega tipičan engleski doručak ne bismo zamijenili srijemskim? Čvarci i kulen umjesto engleske kobasice s grahom? Švargl umjesto crnog pudinga? Makovnjača umjesto muffina?

Da srijemski doručak može biti sastavni dio turističke ponude u čitavoj Hrvatskoj, uvjerili su se gosti novog Heritage hotela King Kresimir u središtu Šibenika. Za ukusan početak dana pobrinula se Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije koja je, u duhu srijemske i slavonske gostoljubivosti, s istoka Hrvatske donijela najfinije delicije i kraljevski počastila Šibenčane i njihove goste.

"Srijemskim doručkom u Šibeniku pokrenuli smo inicijativu da hrvatski proizvodi s istoka Hrvatske postanu sastavni dio svakodnevne ponude, osobito malih i butik hotela kojima je u fokusu eno-gastronomija i vrhunski gurmanski doživljaj.

Na taj način gosti šire vidike i upoznaju tradicijsku gastronomiju čitave Hrvatske, a hoteli imaju dodanu vrijednost i vrhunske proizvode", istaknula je Rujana Bušić Srpak, direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije. Za ovu prigodu vrhunske delicije stigle su s lokalnih OPG-ova i iz iločkog Hotela Dunav, odnedavno ponosnog vlasnika Michelinove preporuke. 

Uz Acin salaš u Tordincima, restoran Aquarius u Bošnjacima, Iločke podrume u Iloku, Izletište Gondola u Sotinu i Villu Lenije u Vinkovcima, hotel Dunav nositelj je oznake Okusi Srijema i Slavonije, a o kakvim je bakanalijama riječ najbolje je provjeriti od 1. do 7. listopada u vrijeme manifestacije Tjedan okusa jeseni kada najukusnija jela možete dobiti po promotivnim cijenama.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve