‘Sretna sam što neću morati potpisati projekt TE Plomin C’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. listopad 2012. u 08:36
Mirela Holy (PXL)

Holy je kazala kako postoje tri stupa održivog razvoja: gospodarski razvoj, zaštita okoliša te zaštita socijalnih interesa zajednice.

Saborska zastupnica i bivša ministrica zaštite okoliša Mirela Holy jučer je u Puli na predavanju na temu održivog razvoja u Hrvatskoj izjavila kako je "sretna što neće morati kao ministrica staviti potpis na realizaciju projekta izgradnje novog bloka Termoelektrane na ugljen u Plominu".

To nije idealno rješenje, premda bih, da sam obnašala tu funkciju trebala staviti svoj potpis jer ne mogu na tom položaju stvari gledati samo iz svoje perspektive, istaknula je Holy. Dodala je kako Plomin C donosi neke pozitivne pomake, ali i negativne stvari smatrajući pritom projekt neisplativim. Govoreći o tvornici kamene vune "Rockwool" u Pićnu, čija je izgradnja također izazvala nezadovoljstvo tamošnjih mještana, Mirela Holy je naglasila kako je najveća slabost ove tvornice njena pozicija u kotlini. Pretpostavlja da je i sam investitor nesretan zbog lokacije koja se pokazala neprimjerenom.

Obračajući se okupljenim studentima i građanima, Holy je kazala kako postoje tri stupa održivog razvoja – i to gospodarski razvoj, zaštita okoliša te zaštita socijalnih interesa zajednice. Navela je kako je zaštita socijalnih interesa najslabiji koncept razvoja, a bit će. smatra ona, sve prisutnija u godinama koje slijede, obzirom da građani, kako je rekla "sve češće javno izražavaju nezadovoljstvo nekim gospodarskim projektima". .

Predavanje, koje je Mirela Holy održala na Odjelu za ekonomiju i turizam "dr. Mijo Mirković" u Puli, organiziralo je Društvo bibliotekara Istre u sklopu projekta Zelena knjižnica.

Komentirajte prvi

New Report

Close