“Sretan sam što sam živ, a isplata životnog osiguranja pomogla mi je u oporavku”

Autor: Allianz, Sponzorirani članak , 31. siječanj 2014. u 11:11
Thinkstock

“Osiguranje života za slučaj onog najgoreg glavni je razlog zbog kojega smo se žena i ja odlučili na životno osiguranje.”

Tomo Matošević, 40, trgovac, Zagreb.

Osiguranje života za slučaj onog najgoreg glavni je razlog zbog kojega smo se žena i ja odlučili ugovoriti životno osiguranje. Imamo troje male djece i željeli smo ih financijski osigurati za slučaj da se nama nešto dogodi. Zbog posla sam često bio na putu i želio sam imati mirnu savjest da će moja obitelj biti financijski zbrinuta ako se meni nešto dogodi. Naravno, nije naodmet ni štedni aspekt životnog osiguranja, koji nam omogućava bolje planiranje mirovine.

Naš Allianz zastupnik, Ante, bio je vrlo korektan. Našao se sa mnom i strpljivo objasnio sve uvjete životnog osiguranja. Uostalom, dobro se poznajemo. S njim sam već ugovorio i policu osiguranja ženinog i svog auta te našeg doma i uvijek sam bio zadovoljan. Mislim da je važan aspekt dobrog odnosa osiguravajućeg društva i osiguranika povjerenje te kvalitetan odnos zastupnika i klijenta.

Police životnog osiguranja smo ugovorili na 30 godina, a na Antin prijedlog ugovorili smo i dopunsko pokriće za slučaj teške bolesti. Nisam do tada imao nikakvih zdravstvenih problema, ali moj otac i stric jesu te sam znao da bi se to i meni jednog dana moglo dogoditi. Želio sam biti siguran da ćemo i u tom slučaju moja obitelj i ja imati financijski oslonac.

Nije prošlo ni tri godine otkako smo ugovorili police životnog osiguranja kad mi je na putu iz Ljubljane pozlilo. U autu sam bio sam i, srećom, uspio sam se uz puno muke zaustaviti na semaforu te izaći iz auta. 

Pokušao sam prolaznicima signalizirati da mi je potrebna pomoć. Bilo je već 22.00 sata i sreća je što se itko našao na ulici tako kasno. Doživio sam izljev krvi u mozak i pronađen sam na ulici bez svijesti. Sljedeće čega se sjećam je lice moje žene kako mi govori: "Djeca te pozdravljaju."

Devet mjeseci sam ležao u krevetu,a to je rezultiralo atrofijom mišića. Uslijedila je rehabilitacija u toplicama, a posljednju operaciju imao sam prije nepunih godinu dana. Zdravstveno osiguranje pokrilo je svega pola njege koja mi je bila potrebna. Dodatno sam platio velike iznose za individualne tretmane, dolazak sestara i terapeuta u naš dom, za fizikalnu terapiju i toplice. Da nisam imao policu osiguranja, vjerojatno bih se morao zadužiti. 

Dok sam još bio u bolnici moja je žena kontaktirala Antu, kojemu smo od srca zahvalni na pomoći u prikupljanju potrebne dokumentacije. Posebno smo zadovoljni brzinom obrade štete i korektnošću isplate od strane Allianza. Sada, gledajući unazad, volio bih da sam ugovorio i osiguranje bolničkih troškova, što samo dokazuje da nikad dovoljno predostrožnosti. 

Još uvijek odlazim na vježbe i fizikalnu terapiju i sretan sam što sam živ. Iz prve ruke sam iskusio važnost životnog osiguranja i svakome bih preporučio da misli na svoju obitelji, ali i na sebe te da ugovori životno osiguranje. Nije nužno uplaćivati velike iznose, i manja svota u teškim trenucima mnogo znači, a mjesečni iznos uplate svatko može prilagoditi vlastitim mogućnostima i potrebama. 

 

New Report

Close