Sramota Splita i okolice: Splitsko-dalmatinska županija ima jednaki broj plavih zastava kao i grad Zagreb

Autor: Poslovni.hr , 25. svibanj 2017. u 15:23
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

U Istarskoj županiji nalazi se 47 zastava, u Primorsko-goranskoj 25.

Bez obzira što je Istra šest puta površinom manja od ostatka Jadrana, pohvaliti se može s četvrdesetak plavih zastava više nego li ih ima Splitsko-dalmatinska županija.

Zaključci su to jasne statistike o broju nagrađivanih plaža koje se desetljećima dodjeljuju na području lijepe naše, a koju uručuje međunarodno priznata organizacija "Blue Flag Global", čiji je prepoznatljivi plavi logo sinonim za vrhunsku čistoću mora i bogatstvo sadržaja na obali, piše Slobodna Dalmacija.

Tu su i brojke koje će vam jasno reći gdje je Splitsko-dalmatinska županija, a gdje su Istra i sjeverni Jadran: Na potezu od Dubrovnika pa do Zadra, ukupno se nalazi 16 plaža okićeno plavim zastavama što se njišu uz beskrajno čisto more.

Od toga, na Splitsko-dalmatinsku županiju otpada pet plaža, a jednako toliko ima ih i Grad Zagreb.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji redom su ove godine nagrađene splitske "Bačvice", plaža kampa "Stobreč", aktualni "Zlatni rat" na Bolu, "Puta" u Omišu, te "Nikolina" u Baškoj Vodi.

U Istarskoj županiji nalazi se 47 zastava, u Primorsko-goranskoj 25. Usput budi rečeno, s popisa nagrađenih ove godine, što se tiče Splita, ispali su Žnjan, Bene i plaža hotela Split. Odluka je to udruge "Lijepa Naša", koja u suradnji s međunarodnom organizacijom "Blue Flag" već 20 godina podiže plave zastave po Hrvatskoj. Predsjednik dr. Ante Kulte nije zadovoljan kud plovi ovaj brod.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close