FOTO: Sportsko-turistički događaj godine u Hrvatskoj prati 300 svjetskih medija

Autor: Marija Crnjak , 30. svibanj 2015. u 21:17
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Preobrazba Hrvatske u cjelogodišnju destinaciju jest jedan od glavnih ciljeva Ministarstva turizma te svakako možemo reći da ovakve manifestacije pridonose stvaranju tog imidža, poručio je Lorencin.

Sportsko-turistički događaj godine u Hrvatskoj, utrka za Red Bull Air Race svjetsko prvenstvo, počeo je danas u Rovinju, okupivši 15-tak tisuća posjetitelja.

Inače, natjecanje u Rovinju prati 300 svjetskih medija, s prijenosom uživo u 15 zemalja, uključujući Njemačku, Austriju, Mađarsku, Veliku Britaniju. Događaj na kojem se očekuje ukupno 50-tak tisuća posjetitelja jedna je od ključnih manifestacija koje dovode goste izvan sezone sunca i mora.

„Preobrazba Hrvatske u cjelogodišnju destinaciju jest jedan od glavnih ciljeva Ministarstva turizma te svakako možemo reći da ovakve manifestacije pridonose stvaranju tog imidža. Iznimno nam je drago što se drugu godinu zaredom ovakva utrka održava u Hrvatskoj, u Rovinju, to nam je pokazatelj koliko je pozitivan dojam imala prošlogodišnja utrka na gledateljstvo i organizatore iz Red Bulla“, poručio je iz Rovinja ministar turizma, Darko Lorencin.

Uz grad Rovinj, jedan od glavnih organizatora provedbe utrke je turistička kompanija Maistra, čiji su kapaciteti ovih dana popunjeni do zadnjeg kreveta, potvrdio je Predsjednik Uprave Maistre Tomislav Popović.

U Maistrinim kapacitetima trenutno je smješteno 12,5 tisuća turista, uključujući i 500-tinjak članova ekipe Red Bulla.

„Prema trenutnom stanju bukinga možemo govoriti o rastu od čak 15 posto kod hotela. Samo u ovoj predsezoni bilježimo 14 posto više noćenja, čemu je pridonijelo i održavanje Red Buli Air Race. Što ovaj događaj znači za destinaciju, ali i za kompaniju, najbolje govori brojka posjetitelja koja je došla u Rovinj. Takav događaj donosi veliku vidljivost i to je izuzetno važno za promociju hrvatskog turizma. Bilo bi dobro da imamo više takvih događaja u cijeloj Hrvatskoj, to je jedan od alata kako postati atraktivnija destinacija, kazao je Popović, predloživši i drugim gradovima da se odvaže na organizaciju manifestacije koja je izuzetno zahtjevna.

Gradonačelnik Rovinja, Giovanni Sponza istaknuo je kako Rovinj želi iskoristiti ovu veliku šansu da gledateljima širom svijeta pokaže svoju jedinstvenu ljepotu iz jedne osobite perspektive.

„Činimo sve kako bi u najmanju ruku bili jednako dobri organizatori i domaćini kao i prošle godine, a u nekim segmentima i bolji",  kazao je Sponza.

"Ova velika manifestacija iziskuje posebne organizacijske napore. Na organizaciji uključeni su mnogobrojni zaposlenici sigurnosnih i javnih službi, više od 200 volontera, a siguran sam da će se građanke i građani Rovinja kojima se ovih dana umnogome poremetila svakodnevica, kao i uvijek do sada pokazati kao izuzetni domaćini. Priželjkujem da uvjeti budu naklonjeni pilotima i da svi uživaju u vrhunskom doživljaju“, rekao je Sponza.
 

Komentari (3)
Pogledajte sve

MOlim Vas , pozite da se svi vrate s Brijuna, da se ne bi netko tamo naselio bez dozvole…..

neka je ovakvih događaja sve više ali ” cjelogodišnju destinaciju” pa ulazimo u 6 mjesec..

svaka čast avionima, ali sportski događaj godine je Tour of Croatia i ovo se ne može mjeriti s međunarodnom biciklističkom utrkom za koju su se navodno iduće godine prijavili i najjače svjetske ekipe. biciklizam privlači neusporedivo više gledatelja.

New Report

Close