Sportska inspekcija odustala od postupka protiv Dinama

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Sportska inspekcija Grada Zagreba je, nakon razmatranja zahtjeva Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, obustavila postupak protiv NK Dinama.

Sportska inspekcija Grada Zagreba je, nakon razmatranja zahtjeva Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, obustavila postupak protiv NK Dinama.

"Danas je stiglo rješenje gradskog kontrolnog ureda sportske inspekcije prema kojemu se postupak protiv Dinama obustavlja" rekao je na konferenciji za novinare direktor Dinama Tomislav Svetina.

MZOS je prije mjesec dana drugostupanjskim rješenjem donio odluku da se u Dinamu mora ponovo provesti nadzor gradskog ureda u Dinamu.

"Donijeto je rješenje prema kojem smo postupili. Nakon žalbe strane koja se žalila ministarstvo je donijelo rješenje vrlo paušalno u kojemu piše da nismo ispunili obaveze, no gradska instanca uvidjela je da je sve u skladu sa zakonom i obustavila proces. Naš statut je potvrđen od svih relevantnih instanci i potpuno je usklađen sa zakonom o Udrugama. On predviđa da se članstvo bira neposredno ili posredno, a kod nas je posredno", kazao je Svetina i dodao "Naše poslovanje je potpuno transparentno, sve naše bilance završavaju u nadležnim institucijama i oni ne pronalaze nepravilnosti, a svaki mjesec smo pod nadzorom porezne uprave".

Po njegovim riječima poslovanje NK Dima je potpuno transparentno jer da nije, "ova Vlada, koja nam nije pretjerano sklona, našla bi načina da nam ne da 'svoj' novac", rekao je Svetina napomenuvši da je u posljednje dvije godine postoji nesmiljen pritisak svih poluga vlasti da se inspekcijama nađe što veći broj nepravilnosti.

Priopćenje povodom rješenja sportske inspekcije Gradskog kontrolnog ureda oglasila se i Građanska inicijativa "Zajedno za Dinamo" u kojem ističu da ih ovakvo rješenje ne iznenađuje jer je to "pokušaj da službe Grada zaštite nečije privatne interese".

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!