Sport je najbolji recept za dulju sezonu i promociju

Autor: Marija Crnjak , 30. rujan 2015. u 22:00
Turska tvrtke koja u Hrvatskoj razvija luksuzni turizam podupire košarkaški turnir/Dino Stanin/PIXSELL

Valamar razvija i biciklističku utrku Terra Magica te trkačku utrku u Rapcu, utrku u Stand Up veslanju…

Drugo izdanje košarkaškog turnira Zadar Dogus Basketball Tournament jedna je od sportskih manifestacija koju podupiru i organiziraju turističke kompanije kako bi popunile kapacitete, pogotovo izvan glavne sezone te promovirale destinacije.

Istraturist je već godinama domaćin ATP turnira u Umagu, Valamar je ove godine odradio prestižan svjetski turnir u odbojci na pijesku, Maistra drugu godinu Red Bull Air Race, a HTZ dao značajnu potporu utrci Tour of Croatia koja je u travnju u Hrvatskoj okupila biciklističku kremu. U Dogus grupi ističu da nastavljaju svoju podršku sportu. "Podržavajući sport, a posebno košarku dugi niz godina, Dogus grupa nastavlja promovirati košarku u Hrvatskoj surađujući na zadarskom košarkaškom turniru", poručuju iz turske tvrtke koja u Hrvatskoj razvija luksuzni turizma kroz svoje marine i hotele.

U Valamaru izdvajaju biciklističku utrku Terra Magica i trkačku utrku Valamar Trail u Rapcu, SUPer Surfers Challange utrku u Stand Up veslanju na dasci u Poreču ili pak Dubrovački međunarodni polumaraton koji se ove godine održao prvi put. Najveći ovogodišnji sportski event bio je Poreč Major, prestižna svjetska serija u odbojci na pijesku Swatch Beach Volleyball Major Series koja je u Poreč dovela 128 najboljih igrača iz više od 25 zemalja svijeta. "Ostvarili smo i suradnju sa svjetskim rekorderom u ronjenju na dah Samom Jerankom koji je postao ambasador našeg brenda Camping Adriatic by Valamar.

Izdvajamo i natjecanje Offshore World Challenge Poreč 2015, The First Big Game Grand Trophy Red Tuna Drifting koje se u Poreču održalo u rujnu te dvotjedno Europsko prvenstvo u šahu za mlade koje se upravo odvija u Poreču. Eventi pozitivno utječu na produljenje turističke sezone, ali važno ih je pravilno razvijati, i to u skladu s konkretnom destinacijom, odnosno u interesu dugoročnog razvoja i osiguranja kvalitetnih sadržaja za goste koji tamo dolaze", kažu u Valamaru.

Ronald Korotaj, direktor Istraturista, ističe nemjerljiv doprinos ATP turnira, manifestacije s najduljom tradicijom, u promociji turizma i Hrvatske kao destinacije sporta i zabave. "U 26 godina održavanja turnir je stekao vrlo visoku reputaciju i unutar ATP Toura, zbog inovativne kombinacije sporta i zabave", kaže Korotaj. Istraturist radi i na novim sadržajima, poput svjetskoga teniskog natjecanja veterana koje je u Umag dovelo 1000 tenisača, ili pak Istrian Wine Run, istarskog vinskog maratona s 700 sudionika, dok se u listopadu održava biciklistička utrka Istria Granfondo.

ATP kroz brojke

Potencijalni gledatelji u  186 milijuna kućanstava

Kroz prijenose mečeva ATP-a osigurana je TV vidljivost Hrvatske u svim zemljama važnim za hrvatski turizam, od Austrije, Italije, Njemačke, Slovenije do Slovačke i Švedske. Potencijalni bazen gledatelja turnira čini čak 186 milijuna kućanstava, 320 mečeva emitirano je u internacionalnom prijenosu, najveći tjedni doseg Facebook stranice turnira bio je milijun. Turnir je posjetilo više od 100 tisuća ljudi i prodano je više od 22.000 degustacijskih bonova istarskih delicija.

Komentirajte prvi

New Report

Close