Sporni projekt Vrdovo postao strateški

Autor: Marija Brnić , 03. ožujak 2018. u 10:00
Riječ je o projektu supruga ministrice vanjskih poslova

U odgovoru zastupniku Vlada potvrdila potporu gradnji reverzibilne hidroelektrane.

Projekt reverzibilne elektrane Vrdovo proglašen je strateškim projektom Hrvatske. 

Saznaje se to iz odgovora koji je Vlada jučer pismeno uputila SDP-ovom zastupniku Ranku Ostojiću na upit o tom projektu, kontroverznom zbog otpora stanovnika Cetinske krajine, ali i činjenice da je riječ o projektu tvrtke supruga ministrice vanjskih poslova Marije Pejčinović Burić.

Kako se navodi u Vladinom odgovoru, Povjerenstvo za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata na sjednici 26. rujna 2016. jednoglasno je, uz prethodnu pozitivnu ocjenu svih državnih tijela, donijelo odluku da se projekt '1. faza projekta Vis Viva: reverzibilna hidroelektrana i evakuaciji dalekovod s rasklopištem' uvrsti na Listu strateških projekata.

Osnovana je i operativna skupina koju vodi predstavnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike, a koja je u međuvremenu održala i prvi sastanak.

Prema podacima koje su dobili od investitora, prikupljena je sva potrebna dokumentacija za projekt, dobiveno rješenje o studiji utjecaja na okoliš, ishođena prethodna energetska suglasnost Hrvatskog operatora prijenosnog sustava, a i Ministarstvo državne imovine već je dalo suglasnost da se može zatražiti lokacijsku dozvolu. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

To je nama naša borba dala!

New Report

Close