Sporazum o suradnji VELPRO-a i Saveza udruga malih trgovaca

Autor: Poslovni.hr/H, Poslovni.hr/Hina , 24. svibanj 2013. u 16:39
Thinkstock

Ugovor o suradnji potpisali su predsjednik Saveza udruga malih trgovaca Republike Hrvatske Ivan Ćibarić i direktor Poslovnog područja veleprodaje i distribucije u Konzumu Dalibor Poznić.

Predstavnici Saveza udruga malih trgovaca Hrvatske i Konzumovog veleprodajnog lanca VELPRO potpisali su danas Sporazum o poslovnoj suradnji, temeljem kojeg će u nastavku suradnje s lancem VELPO malim trgovcima članovima Saveza biti omogućene pogodnosti i povoljniji uvjeti nabave, što će doprinijeti većoj konkurentnosti malih trgovaca, objavili su iz Konzuma.

Ugovor o suradnji potpisali su predsjednik Saveza udruga malih trgovaca Republike Hrvatske Ivan Ćibarić i direktor Poslovnog područja veleprodaje i distribucije u Konzumu Dalibor Poznić.

Savez udruga malih trgovaca zastupa, promiče i štiti zajedničke interese 331 člana s 2.300 zaposlenika u 615 prodavaonica, a cilj je Saveza promicanje održivog razvoja male trgovine kroz povezivanje i umrežavanje trgovaca te različite razvojne programe.

Suradnja VELPRO-a i malih trgovaca članova Saveza traje više od deset godina i kontinuirano se proširuje kroz različite projekte koji za cilj imaju podršku, očuvanje i unapređenje poslovanja malih trgovaca u Hrvatskoj. Najbolji primjer za to je projekt Plus market u kojem sudjeluje 1.200 malih trgovina, a koji malim trgovcima omogućuje smanjenje troškova, implementaciju suvremenih maloprodajnih praksi i znanja te ukupno povećanje efikasnosti poslovanja, istaknuo je Poznić.

U priopćenju se prenosi i izjava predsjednika Saveza Ivana Ćiberića kako su "ovakva partnerstva, ali i samo intezivnije povezivanje malih trgovaca iznimno važni za opstanak male trgovine u Hrvatskoj".

Viši stupanj povezanosti malih trgovaca u sklopu Saveza rezultirat će i ostalim pozitivnim trendovima u tradicionalnoj maloprodaji i njenom opstanku na budućem zahtjevnom i kompetitivnom tržištu Europske unije, istaknuo je.

VELPRO je Konzumov veleprodajni lanac koji u 20 centara u Hrvatskoj nudi asortiman od 12 tisuća artikala, poput pakirane hrane, voća i povrća, neprehrane, suhomesnatih i mliječnih proizvoda, kao i proizvoda vlastite trgovačke marke "Rial", razvijene isključivo za potrebe veleprodajnih kupaca.

Komentirajte prvi

New Report

Close