Splitu prijeti ovrha od 150 mil. kn

Autor: Slavica Vuković/VL , 04. travanj 2019. u 22:00
Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara/I. Čagalj/PIXSELL

Izgubljen spor vezano uz Trgovačko-transportni terminal.

Gradu Splitu prijeti ovrha od gotovo 150 milijuna kuna! Iz gradske uprave izvijestili su da su od ovlaštene osobe u splitskom sudu neslužbeno informirani kako je Grad izgubio spor s dr. Nebojšom Kneževićem i drugima vezano uz Trgovačko-transportni terminal Split.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara hitno je otputovao u Zagreb na sastanak s premijerom.

"Ovakva odluka, ako je donesena, bila bi šokantna i presedan koji bi potvrdio svu nesreću privatizacije nakon osamostaljenja RH", napisali su iz Ureda Grada Splita i napomenuli da je ovo još jedan od kostura iz prošlosti s kojima se suočavaju.

Riječ je o tužbi dr. Kneževića i projekta aglomeracije Trogir – Kaštela – Solin – Split, vrijednog 2,2 mlrd. kn, koji se treba financirati iz EU.

Riječ je o izgradnji kanalizacijskog i vodoopskrbnog sustava u dijelovima grada. Knežević se žalio na rješenje Ministarstva graditeljstva o izdavanju lokacijske dozvole za sustav čija trasa prolazi preko njegovih čestica.

Prvostupanjska presuda donesena je na Općinskom sudu u Splitu 2016., a na Županijskom u Zagrebu sad je navodno donesena presuda. Bude li Grad morao platiti 150 mil. kn, bit će ugroženo financiranje svih proračunskih korisnika – vrtića, vatrogasaca…

Komentirajte prvi

New Report

Close