Splitski KBC dobio dva ultrazvuka vrijednosti četvrt milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. srpanj 2015. u 13:31
Foto: Tino Juric/PIXSELL

Klinika za neurologiju KBC-a Split dobila je u ponedjeljak dva ultrazvučna uređaja za otkrivanje promjena na krvnim žilama mozga, dar Splitsko-dalmatinske županije, nogometnog kluba Split i tvrtke Bayer vrijedne 260.000 kuna.

Klinika za neurologiju KBC-a Split dobila je u ponedjeljak dva ultrazvučna uređaja za otkrivanje promjena na krvnim žilama mozga, dar Splitsko-dalmatinske županije, nogometnog kluba Split i tvrtke Bayer vrijedne 260.000 kuna.

Sanacijski upravitelj splitskog KBC-a Nikola Poljak je istaknuo da je ta bolnica stožerna kuća zdravlja južne Hrvatske kojoj gravitiraju pacijenti i iz drugih županija, a s obzirom na današnju vrijednu i značajnu donaciju očekuju pružanje kvalitetnije usluge i brži protok pacijenata.

Zahvalio je donatorima koji su prepoznali važnost KBC- a Split i rekao da su njihove donacije bile dovoljne da se kupe dva aparata koji će im služiti dugi niz godina.

Župan Zlatko Ževrnja je izjavio da unatoč tome što je KBC Split državna bolnica cijene njenu važnost pogotovo kada se zna da kroz nju prođe stotine tisuća pacijenata iz južne Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Splitska bolnica je važna za sve nas i zato naša županija pomaže, rekao Ževrnja dodajući kako su ih zadnje mjere Ministarstva zdravlja pogodile jer županiji oduzeto 4,5 milijuna kuna godišnje tako da su sada u situaciju da dobro promisle mogu li sljedeće godine pomoći splitskom KBC-u.

Drago nam je da smo mogli pomoći na ovakav način bez obzira na krizna vremena, rekao je Ževrnja. Kako je rekao uređaj koju su kupili vrijedan je 130.000 kuna, a toliko je stajao i drugi uređaj kojeg su zajednički kupili RNK Split i tvrtka Bayer.

Ževrnja je najavio da će županija Odjelu za dermatologiju kupiti i aparat za rano otkrivanje melanoma u vrijednosti od oko 300.000 kuna.

"Sve ono što smo obećali ćemo i ispuniti. Za sljedeću godinu zbog drastičnog smanjenja financijskih sredstava bit će upitno možemo li pomoći", rekao je Ževrnja.

Godišnje se u Klinici za neurologiju splitske bolnice liječi šest tisuća pacijenata, rekla je predstojnica Klinike Marina Titlić dodajući da se u tom razdoblju njih tisuću i hospitalizira.

"To je velika brojka i zato moramo imati odgovarajući kadar i aparaturu. U tome nam svakodnevno pomaže sanacijski upravitelj, te županija, grad, i okolna zajednica. Tako smo dobili dosta opreme, a između ostalog i ta dva ultrazvuka koji će pomoći u prevenciji, te praćenju tijeka bolesti. Moždani udar je teška bolest koja za sobom ostavlja smrt ili teški invaliditet, težak za pacijenta kao i za njegovu obitelj zbog čega pada njihova kvaliteta života", izjavila je Titlić.

Komentirajte prvi

New Report

Close