Splitski HDZ: Tražit ćemo ponovno prebrojavanje listića

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. lipanj 2013. u 08:23
Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Kandidat SDP-ove koalicije Ivo Baldasar osvojio je 615 glasova više od kandidata HDZ-ove koalicije gradonačelnika Vjekoslava Ivaniševića.

Predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić najavio je kako će ta stranka i njezini koalicijski partneri zatražiti ponovno prebrojavanje glasova da bi se utvrdilo je li sve bilo regularno pošto je, po njegovim riječima, bilo 1800 nevažećih glasova (listića) a kandidat SDP-ove koalicije Ivo Baldasar osvojio je 615 glasova više od kandidata HDZ-ove koalicije gradonačelnika Vjekoslava Ivaniševića.

"Zatražit ćemo od Gradskog izbornog povjerenstva da se cijeli birački materijal zapečati i da se, bez prejudiciranja bilo čega, izvrši ponovno prebrojavanje listića da vidimo je li sve bilo regularno, legalno," izjavio je Škorić novinarima.

Istaknuo je, kako je razlika između kandidata HDZ-ove koalicije za splitskog gradonačelnika Vjekoslava Ivaniševića i kandidata SDP-ove koalicije Ive Baldasara manja od jedan posto, odnosno 0,90 posto u korist Baldasara.

"Razlika u korist Baldasara je 615 glasova više u odnosu na Ivaniševića, ali 1800 glasova (listića) odnosno tri puta više bilo je nevažećih", kazao je Škorić.

Po Škorićevim riječima HDZ je na ovim lokalnim izborima u Splitu ostvario najbolje rezultate nakon 1990.

Komentari (4)
Pogledajte sve


Splićani, ja ne znam što je vama. Nakon lošeg gradonačelnika izaberete dezertera, kukavicu i lošeg studenta?

Jeste li mazohisti, ili?

Ante on je heroj i gradonacelnik,a ne dezerter. On je isa u Italiju i sla je manistru kad je Splitu bila najpotribnija. Vratija se tek nakon mirne reintegracije podunavlja. Njegove ricete za pasta sutu su nadaleko poznate s obe strane Jadrana.

Po toj logici biti će dosta novih prebrojavanja jer je bilo gubitnika i sa puno manjom razlikom.

Splićani, ja ne znam što je vama. Nakon lošeg gradonačelnika izaberete dezertera, kukavicu i lošeg studenta?

Jeste li mazohisti, ili?

Ono što bode u oči nije toliko tih 600 glasova koliko je više dobio Baldasar nego čak 1800 nevažećih listića jer izgleda nemoguće da čak 1800 ljudi u 2. krugu nije znalo pravilno zaokružiti listić ili da ga je namjerno poništilo…
Teoretski, da je netko htio muljati, najlakše bi to napravio tako da kod brojanja glasova na listiću kandidata kojem želi umanjiti broj glasova zaokruži i drugog kandidata i tako bi listić automatski postao nevažeći….

New Report

Close