Splitski direktor osuđen zbog malverzacija, ali ne ide u zatvor jer boluje od depresije

Autor: Poslovni.hr , 05. prosinac 2012. u 10:49
Thinkstock

Caktaš je sudu dostavio psihijatrijski nalaz Klinike za psihijatriju KB-a sestara milosrdnica u Zagrebu po kojem je obolio od depresije.

Iako  je Županijski sud u Zagrebu još 31. kolovoza prošle godine donio rješenje kojim se Siniša Caktaš, osuđen na dvije godine i tri mjeseca zatvora zbog financijskih malverzacija u slučaju propale TT banke, upućuje na izdržavanje kazne, on do danas nije u zatvoru boravio niti jedan dan, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, između njega i izdržavanja kazne ispriječila se depresija. Caktaš je sudu u rujnu prošle godine dostavio liječničku dokumentaciju, odnosno psihijatrijski nalaz Klinike za psihijatriju KB-a sestara milosrdnica u Zagrebu po kojem je obolio od depresije. Temeljem tog nalaza odgođen mu je odlazak na izdržavanje kazne.

S obzirom na to da se stanje pacijenta, po liječničkim nalazima, nije mijenjalo, ta je odluka produživana iako se Državno odvjetništvo svaki put usprotivilo zahtjevu. Kako Slobodna Dalmacija navodi, Caktaš je posljednji put nalaze priložio prošle srijede, 28. studenoga, a sudac izvršenja Milan Došen odlučio je, na što od početka u svojim očitovanjima upozorava Državno odvjetništvo, zatražiti od Zatvorske bolnice u Zagrebu očitovanje o tome može li se zatvorenik s depresijom kod njih liječiti.

Komentirajte prvi

New Report

Close