Splitska zračna luka u očekivanju 2-milijuntnog putnika

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. kolovoz 2017. u 15:45
Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Inače, ta zračna luka danas obilježava i svoj dan koji se veže za njenog zaštitnika svetog Bartola.

Zračna luka Split nastavlja ove godine bilježiti dobre rezultate s porastima broja putnika te tijekom dana očekuje svog 2-milijuntog putnika, što je otprilike mjesec dana ranije nego prošle godine, doznaje se u četvrtak iz te luke.

Splitska zračna luka od početka ove godine svaki je mjesec do kolovoza bilježila poraste broja putnika u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Do kraja srpnja ove godine imala je ukupno više od 1,5 milijuna putnika, od čega ih je samo u srpnju bilo nešto više od 657 tisuća odnosno otprilike 112 tisuća više nego u lanjskom srpnju, pokazuju statistički podaci sa internetskih stranica te luke.

"Ako sve bude prema planu, u četvrtak 24. kolovoza, trebali bi dočekati ovogodišnjeg 2-milijuntnog putnika, što je gotovo mjesec dana ranije nego prošle godine", naglasio je za Hinu Davor Cvitanović iz splitske zračne luke. Iznio je i podatke da u tu luku slijeće 60 zrakoplovnih kompanija, koje povezuju Split sa 105 različitih destinacija svijeta.

Ta je zračna luka prošlu godinu završila s ukupno gotovo 2,3 milijuna putnika, a prvi puta u svojoj dugoj povijesti 2-milijuntnog putnika dobila je krajem rujna prošle godine.

Statistički podaci pokazuju i da je splitska zračna u zadnjih pet godina svake godine imala porast broja putnika, odnosno od njih 1,6 milijuna u 2013. dosegnula je oko 2,3 milijuna prošle godine, dok ih ove godine, kako su ranije iz te luke najavljivali, očekuju oko 2,5 milijuna.

U 2018. izravni letovi Riga-Split

Cvitanović je potvrdio da će iduće godine u ljetnom redu letenja, odnosno od kraja svibnja niskotarifni zračni prijevoznik airBaltic izravnim letovima dva puta tjedno povezivati Split s glavnim gradom Latvije Rigom.

AirBaltic je latvijski low-cost zračni prijevoznik, koji s flotom od 30 zrakoplova povezuje 60-ak odredišta diljem svijeta, a u prvoj polovini ove godine je prevezao nešto više od 1,5 milijuna putnika.

Inače, ta zračna luka danas obilježava i svoj dan koji se veže za njenog zaštitnika svetog Bartola.

Komentirajte prvi

New Report

Close