Split turistički prvak Hrvatske, ali nagradu nije preuzeo Kerum

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. listopad 2012. u 11:25
PXL

Uručujući nagradu gradu Splitu Milanović je čestitao svima na poslu u kojem je, kako je istaknuo, ključno povjerenje.

Dodjelom turističkih nagrada za najbolja turistička odredišta i za djelatnike godine u turizmu u petak navečer su u dubrovačkom Hotelu Valamar Lacroma, u prisustvu premijera Zorana Milanovića, završili dvodnevni Dani hrvatskog turizma 2012, na kojima je za turističkog prvaka Hrvatske 2012. godine proglašen grad Split.

Ovogodišnji Dani hrvatskog turizma okupili su blizu dvije tisuće domaćih i stranih turističkih djelatnika i njihovih gostiju, a na dodjeli nagrada su, uz premijera, bili i potpredsjednik Vlade i ministar Branko Grčić, te ministri Gordan Maras, Siniša Hajdaš Dončić, Željko Jovanović i domaćin ministar turizma Veljko Ostojić, kao i brojni saborski zastupnici, župani, gradonačelnici, načelnici i drugi uglednici.

Uručujući nagradu gradu Splitu za ovogodišnjeg turističkog prvaka Hrvatske i za najbolje mjesto na Jadranu premijer Milanović je čestitao svima na poslu u kojem je, kako je istaknuo, ključno povjerenje i u kojem nema opraštanja jer nezadovoljni turist se neće opet vraćati.

Milanović je naglasio da turizam puno govori o Hrvatskoj, da predstavlja sliku zemlje te da Hrvatska može privući turiste ponudom, kvalitetom i gostoljubivšću. Izrazio je nadu da će u Hrvatskoj biti više dobro popunjenih hotela i drugih objekata u kojima će ljudi, posebno mladi, raditi cijelu godinu, a ne samo sezonski, jer, kako je kazao, "turizam je očito naša sudbina, u tome smo dobri, a cilj je biti najbolji u Europi". Sve pohvale nisu bile dovoljne da nagradu preuzme splitski gradonačelnik Željko Kerum. Umjesto njega to je učinila njegova zamjenica Anđelka Visković.

Ministar turizma Ostojić dodijelio je nagrade djelatnicima godine, kazavši da su oni najzaslužniji za uspjeh turizma čiji odlični rezultati nisu slučajni nego su rezultat mukotrpnog rada u privlačenju turista. Ostojić je kazao kako vjeruje da će i iduću 2013. odgovorno i ozbiljno pripremiti te nema razloga da to opet ne bude jedna dobra turistička godina.

Nagrade Hrvatske turističke zajednice (HTZ) za djelatnike godine u turizmu dobilo je njih 24, i to za organizatora putovanja Peter Fankhauser iz agencije Thomas Cook, agent iz Hrvatske Nikolina Misir iz agencije Guliver, u prodaji i marketingu Marijana Prtenjača iz biogradske Ilirije, animator Branko Vlačić iz Rapca, vodič Vladimir Štibrić iz Požege, recepcionerka Božica Škorak iz zagrebačkog Palacea, konobar Miran Sušanj iz Moščeničke Drage, kuharica Marija Lulić iz splitskog hotela Park, domaćica hotela Darinka Jelenić Trošt iz rovinjskog Lonea, privatni iznajmljivač Ljubomir Stojčić, domaćica turističkog seoskog gospodarstva Miranda Paić iz Skradina, carinik Filip Svetina iz Slavonskog Šamca, policajac Valentino Ivandić iz Makarske, inspektorica Nevenka Šegan iz Crikvenice, djelatnik u pomorskom prijevozu Ivica Pedišić iz Rijeke, a u zračnom prijevozu Irma Katičić iz Muenchena. Djelatnici godine su i vozač Marko Ćavarović iz Umaga, taksist Danijel Jurić iz Primoštena, prodavač Darko Ostrež iz Tuhlja, hortikulturna djelatnica Senka Janček iz Daruvara, čistač Marjan Jurović iz Murskog Središća, spasilac na plažama i bazenima Danijel Šango iz Zatona, djelatnica u ostalim uslužnim djelatnostima Irena Belamarić iz HAK-a, djelatnik u sustavu turističkih zajednica Vlado Bakić iz Dubrovnika, kao i barmen Danijel Furčić iz Primoštena i Zagreba jer je osvojio prvo mjesto na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Pekingu.

Osim Splita kao turističkog prvaka Hrvatske za 2012. u akciji Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske radio-televizije "Turistički cvijet-kvalitetu za Hrvatsku" pobjednici po kategorijama među mjestima i gradovima na Jadranu su i Cavtat i Dubrovnik, a na kontinentu Zagreb i Daruvar.

Nagrade su još dobili: za najbolju marinu – marina Frapa iz Rogoznice, kampovi Bor s Krka, Vira s Hvara i Lanterna iz Tara, dok je najbolji mali hotel na Jadranu Pucić Palace, a na kontinentu Villa Magdalena. Među hotelima s četiri i pet zvjezdica pobjednici na Jadranu su Falkensteinerov Club Funimation Borik iz Zadra i dubrovački Excelsior, dok su to na kontinentu zagrebački hoteli International i Westin, a posebno priznanje dobio je i hotel Esplanade iz Zagreba za višegodišnju kvalitetu.
Posebna priznanja Turistički cvijet za promociju dobili su 2 Cellos, violončelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser, kao i piloti kanadera Protupožarne eskadrile Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, koji su dobili i najveći pljesak na dodjeli.

Dobitnici prvih nagrada HTZ-a Plavi i Zeleni cvijet za najbolje uređena mjesta primorske i kontinentalne Hrvatske su Dubrovnik, Vodice, Brela i Veli Lošinj odnosno Varaždin, Virovitica, Gospić i Prelog. Dodijeljene su i nagrade za kulturni turizam Zagrebu, Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca iz Pule, Sinjskoj alci te slavonskobrodskom projektu Barun Trenk u Tvrđavi Brod.

Komentirajte prvi

New Report

Close