Split: Oporučno prodala stan i novac darovala za izgradnju vrtića

Autor: Agencija VLM , 09. travanj 2013. u 21:05
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

To je bila želja moje tetke i mi smo taj zadatak sa zadovoljstvom proveli. Ona je radila godinama kao profesorica hrvatskog jezika i književnosti i željala je nekako pomoći djeci Vukovara, kazao je Tomislav Vojnović.

U vrijeme krize kada je sve manje donacija namjenjenih za udruge i pomoć ljudima u nevolji odluka za života Ljeposave Dobrile Vojnović (1927.) iz Splita jedna je od onih koja izaziva divljene i poštovanje. 

Naime, Vojnović je još za života odlučila da se poslije njene smrti stan u kojem je godinama živjela proda, a da sredstva prikupljena na taj način budu uplaćena u korist građana Vukovara. Odlukom grada Vukovara, braniteljske udruge Vukovar 91 i članova obitelji 879.000 kuna, koji su osigurani od prodaje stana, biti će iskorištena za rekonstrukciju dječjeg vrtića u vukovarskom prigradskom naselju Sotin.

– To je bila želja moje tetke i mi smo taj zadatak sa zadovoljstvom proveli. Ona je radila godinama kao profesorica hrvatskog jezika i književnosti i kako je bila u prosvjeti željala je da i na taj način pomogne nekako djeci Vukovara. Odlučila se za Vukovar radi svega onoga što su Vukovarci i njegovi građani proživljavali, kaže Tomislav Vojnović koji je bio zadužen za postupak prodaje stana koji je imao 50-ak kvadrata. Vojnović kaže kako njegova tetka nije imala djece ali i da su ostali članovi obitelji iznimno ponosni na njenu ovakvu odluku te da nemaju ništa protiv što je novac završio u Vukovaru.

– Nemam riječi kako bih zahvalio na ovoj donaciji i ovakvom činu. Hvala joj u ime Vukovara i svih njegovih građana. Od toga novca rekonstruirat ćemo vrtić u Sotinu, a na njegovo otvaranje pozvat ćemo i članove obitelji Vojnović. Postavit ćemo i ploču na ulaz kako bi se znalo kako su i od koga osigurana sredstva, rekao je Sabo. S obzirom da je ukupna vrijednost radova procjenjena na oko 960 tisuća kuna razlika će biti osigurana iz gradskog proračuna. Vukovarska tvrtka Planum najavljuje da radovi započinju uskoro i da će biti gotovi u roku od tri mjeseca. Postojeći vrtić u Sotinu trenutno pohađa 12-ero djece ali su u gradu sigurni da će sa novim uvjetima i broj djece u vrtiću uskoro narasti.

Komentirajte prvi

New Report

Close