Spajanje Keruma, Studenca i Dinova-Dione

Autor: Božica Babić , 25. rujan 2008. u 06:30

Đuro Gavrilović, Željko Kerum i Josip Milavić pregovaraju o kapitalnom integriranju u novu tvrtku, a ne o stvaranju zajedničke logistike

Dinova-Diona, Kerum i Studenac, tri trgovačka lanca s regionalnom disperzijom, mogla bi uskoro poslovati pod jednim imenom.

To je najavio Željko Kerum u srijedu u Novom listu naglašavajući da s potencijalnim partnerima ne razgovara tek o zajedničkoj logistici u segmentu nabave nego isključivo o kapitalnom integriranju u novu tvrtku. Đuro Gavrilović (junior) za Poslovni dnevnik potvrđuje da “razgovori o tome traju već dulje vrijeme, no još ništa nije konkretizirano i stavljeno na papir”, dok je Josip Milavić, vlasnik Studenca, ostao nedostupan. Ta tri trgovca gotovo su podjednake financijske snage. Kerum je u 2007. ostvario 1,18 milijardi kuna prihoda, Gavrilović s Dinovom-Dionom 766 milijuna, no ako se tom učinku doda i rezultat kupljenog pazinskog Istracommerca (227 mil. kn) primakao se milijardi, dok je prihod Studenca lani iznosio 938 milijuna kuna. U tržišnoj utakmici s konkurencijom najbolje je pozicioniran Kerumov trgovački lanac, u 2007. bio je osmi među 10 prvoplasiranih trgovaca. Tri partnera u startu će imati oko 300 prodajnih mjesta.

Komentirajte prvi

New Report

Close