S&P potvrdio rejtinge Zagreba i HBOR-a

Autor: Poslovni dnevnik , 24. srpanj 2016. u 22:00
Poboljšana financijska situacija i likvidnost tvrtke/Dalibor Urukalović/PIXSELL

Povećali rejting Zg holdinga.

Agencija Standard & Poor's (S&P) potvrdila je protekloga tjedna kreditne rejtinge Grada Zagreba i Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), dok je rejting Zagrebačkog Holdinga (ZGH) povećala za jedan stupanj, na 'BB-'.

Nakon što je prije tjedan dana agencija Standard & Poor's potvrdila dosadašnji dugoročni kreditni rejting Hrvatske na 'BB' i kratkoročni na 'B', te zadržala negativne izglede, protekloga je tjedna ta agencija potvrdila i rejting Grada Zagreba na 'BB', uz negativne izglede. "Zagreb je pokazao sposobnost da izdrži izazove u vezi njegovih prihodovnih kapaciteta nakon prošlogodišnjih izmjena poreznog režima u zemlji. Grad je pokazao vrlo snažne proračunske rezultate u skladu s našim očekivanjima", poručio je u petak Standard & Poor's.

Stoga je potvrdio rejting Grada Zagreba na 'BB', dok negativni izgledi odražavaju negativne izglede rejtinga Hrvatske. Ta je agencija potvrdila i dugoročni te kratkoročni rejting HBOR-a na 'BB' i 'B', a zadržala je i negativne izglede. "Imamo izjednačene rejtinge HBOR-a i Hrvatske. Smatramo da će država gotovo sigurno na vrijeme pružiti dovoljnu izvanrednu pomoć HBOR u slučaju financijskih potreba", poručio je polovicom tjedna u priopćenju S&P.  U petak je, pak, ta agencija povećala dugoročni rejting Zagrebačkog Holdinga za jedan stupanj, s 'B+' na 'BB-', navevši kao razloge poboljšanu financijsku situaciju i likvidnost tvrtke. 

Komentirajte prvi

New Report

Close