Šoping preko granice: Gajba piva i 30 kuna jeftinija, traženi lijekovi i slatkiši

Autor: Poslovni.hr , 03. travanj 2018. u 16:05
FOTO: Thinkstock

Građani s juga države sve češće u kupovinu hrane, ali i ostalih potrepština, poput lijekova, odlaze u susjednu državu.

U prvom pograničnom mjestu u BiH, Prisiki, hrana je jeftinija nego u Hrvatskoj, a u kupovinu se uglavnom dolazi vikendom.

Na istaknutim mjestima su objašnjenja o načinu povratka PDV-a i valutama kojima se može platiti, piše Slobodna Dalmacija.

Na gajbi pive, ušteda je oko 30 kuna. 

"Nije u pitanju samo cijena, nego i kvaliteta" kaže jedan od kupaca dodajući i da je neusporediva kvaliteta mesa koje se može kupiti u mesnicama i šoping centrima u Hrvatskoj.

Veliki broj kupaca u BiH dolazi po gorivo i cigarete. Gorivo je, usporkos poskupljenju u susjednoj državi još uvijek jeftinije, a jeftinije su i cigarete i duhan.

Ipak, ono zbog čega se najviše isplati ići u šoping u Hercegovinu su – lijekovi. Iako trgovci i ljekarnici to ne priznaju, javna je tajna da se u BiH mogu bez recepta kupiti mnogi lijekovi za koje je u Hrvatskoj potreban recept.

Komentari (2)
Pogledajte sve

ja kupujem bio proizvode u Njemačkoj jer su tamo 20% jefitniji (#gulenaskoovce)

Jeftinije: ulje, prasak za rublje, gorivo, slatkisi, toaletni papir, alkohol, zacini i dodatci za kuhanje, higijenski proizvodi osim gelova za tusiranje, stickova i rollonova( po 5kn su skuplji), kava, lijekovi itd. Plus povrat poreza.
Ali vec nekoliko godina upitna je isplativost, a uz poskupljenje goriva smatram da je bolje kupovati kod nas na akciji.
Koja pametnjakovici prenosi meso preko granice?!
Isto meso prodaju, moze samo njihovo biti losije jer nisu u EU

New Report

Close