Šonje: šanse za rejting su 50:50

Autor: Poslovni.hr , 07. kolovoz 2012. u 22:00

Kreditni je rejting i dalje ugrožen. Agencije žele vidjeti reforme koje će dovesti do rasta, i to do rasta privatnog sektora i poduzetništva, zasnovanog na privatnim investicijama”, ocjenjuje u intervjuu za Tportal analitičar Velimir Šonje.

Dodaje kako je Vlada počela s fiskalnom konsolidacijom, smanjila doprinose za zdravstvo, rješava problema brodogradnje i smanjenja izravnih subvencija, pa je napravljeno, smatra, više no što je HDZ napravio u drugom mandatu. “Pravo je pitanje je li to dovoljno. Pred nama su kritična tri mjeseca. Ako se u tom razdoblju pokrenu reforme u socijalnom sustavu, javnoj administraciji i uklanjanju administrativnih barijera poslovanju, imamo šanse zadržati rejting. No, šanse su 50:50”, kaže Šonje. (pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Privatni sektor i poduzetništvo zasnovanog na investicijama gotovo su uništili 50% vlade i gotovo 50% banke.

Konzultant bankama na putu uništavanja „privatnog sektora i poduzetništva zasnovanog na investicijama“ bio je a i sada jeste g. Šonje. Oni koji prate njegove radove kao konzultanta bankarskom udruženju, mogu potvrditi da nikada g. Šonje nije pisao ništa o interakciji i intersubjektivnim odnosima između „ privatnog sektora i poduzetništva zasnovanog na investicijama“ prema bankama i odnosa banaka prema „ privatnom sektoru i poduzetništvu zasnovanog na investicijama“!

Svi njegovi tekstovi obrađivali su odnose banaka prema regulatoru i usporedbe poslovanja banaka u Hrvatskoj sa poslovanjem banaka u EU ili državama u regiji. Mnogo tekstova napisano je kao opravdanje bankama za sve poteze koje su banke činili prema „ privatnom sektoru i poduzetništvu zasnovanom na investicijama“.

Jednom riječju, ako su banke i njihov odnos prema „privatnom sektoru i poduzetništvu zasnovanom na investicijama“ prouzrokovale stanje rejtinga nad kojim se sada drhti i trese, postavlja se pitanje legitimnosti zabrinutosti nad tim stanjem od strane g. Šonje?!

New Report

Close