Šokirani turisti: Vožnju od aerodroma do centra Zadra 'taksist' im naplatio 800 kuna

Foto: Dino Stanin/PIXSELL Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Račun su dobili ispisan ja paragon bloku, a šokirani turisti na vrtoglavi iznos računa požalili su se vlasniku apartmana u kojem su odsjeli.

Vožnja taksijem od Zračne luke Zadar do apartmana u Ulici Ivana Gundulića britanskim turistima naplaćena je 793,50 kuna, što iznosi više od 60 kuna po kilometru.

Račun su dobili ispisan ja paragon bloku, a šokirani turisti na vrtoglavi iznos računa požalili su se vlasniku apartmana u kojem su odsjeli. ''U nevjerici su, osjećaju se opljačkano'', rekao je za 057info privatni iznajmljivač koji je i sam ostao šokiran iznosom računa.

Vlasnik taksi-obrta, čije je ime napisano na računu, objasnio je da se radi o podvali. ''Ovo je jeftina podvala. Netko se predstavio kao naš taksist. Ovo nije prvi takav slučaj. Događa se to i mojim kolegama. Naplate masnu svotu i onda dijele posjetnice od drugih taksi-poduzeća. Također, paragon blokovi ne koriste se već dvije godine. Taksisti moraju izdavati račune putem fiskalnih blagajni. Mi vožnju od Zračne luke do Zadra naplaćujemo 500 kuna. Putnici znaju prigovarati zbog cijena, ali one su takve zbog naknada za parkiranje na aerodromu'', pojasnio je vlasnik, za portal 057info.

Turisti nisu zapisali niti zapamtili registarske oznake vozila, pa ostaje nepoznato tko je fantomski vozač koji je prevario turiste iz Velike Britanije.

Komentari (3)
 • mars2
  mars2 16:28 19.6.2019.

  ja sam nedavno u amsterdamu platio od centra do hotela 49 eura i na recepciji se raspita dali je to normalno;;; samo su me krivo pogledali(nisu zvali novinare, oni misle da je to normalno pa velika piva je 8 eura u sklepanom sanku). !
  ne mislin da je ovo u redu iako tu postoji i veci problem a to je navodno nelegalna konkurencija koja jos i podvaljuje ali :::

 • ozapa
  ozapa 16:10 19.6.2019.

  Prije će ga naći Vidoviti Milan nego što se naši sjete provjeriti kamere.

 • žemlja
  žemlja 13:25 19.6.2019.

  Valjda postoje kamere u zračnoj luci, a i u Zadru???

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve