SOA prisluškivala Zdravka Mamića, no ‘usput’ ozvučila i predsjednicu!?

Autor: Poslovni.hr , 27. siječanj 2016. u 09:12
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U toku 2015. i iz krugova bliskih Pantovčaku, kao i HDZ-u moglo se nazrijeti jako nezadovoljstvo radom Lozančića, kojega su optuživali da radi za račun Milanovića.

Nakon što je Zoran Milanović napustio mjesto premijera a zamijenio ga Tim Orešković bilo je pitanje dana kada će, u dogovoru njega i predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović biti potaknuta smjena ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Dragana Lozančića. Za takav zahvat potreban je njihov supotpis, a dok je premijer bio Milanović, koji je u listopadu 2012. i doveo Lozančića, to nije bilo moguće, piše Večernji list.

U toku 2015. i iz krugova bliskih Pantovčaku, kao i HDZ-u moglo se nazrijeti jako nezadovoljstvo radom Lozančića, kojega su optuživali da radi za račun Milanovića. Kao razlog smjene jest, navodno skandalozni propust ravnatelja SOA-e koji predsjednicu nije na vrijeme upozorio da kontaktira s osobom koja je bila pod tzv. mjerama, dakle bila prisluškivana i praćena. Znalci obavještajne prakse tvrde da u trenutku kada su službe otkrile da prisluškivana osoba kontaktira s osobom iz prve kategorije štićenih, morali su je trenutno upozoriti. Na Pantovčaku tvrde da Lozančić tako nije spriječio da se predsjednicu, de facto još mjesecima neizravno nadzire.

Lozančić je, navodno to učinio tek mjesecima poslije, nakon što je o prisluškivanoj osobi prikupljeno dovoljno "materijala" koji su predani DORH-u.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (2)
Pogledajte sve

ah, bidni, samo taj jedan mikrofon imaju, pa ga ne stignu namjestiti svuda u tolikoj državi

TRANSKRIPT

New Report

Close