Snižene cijene parkinga, kupnja povlaštene karte omogućena svim građanima

Autor: Poslovni.hr , 07. ožujak 2018. u 10:44
Foto: Robert Anić / Pixsell

Sustav naplate dodatno je unaprijeđen smanjenjem cijena.

Ovisno gdje se u Zaprešiću želite parkirati, od 7. ožujka to ćete platiti, barem ako u gradu i okolici imate prijavljeno prebivalište ili boravište, šezdeset, odnosno 95 lipa po danu ako kupite godišnju kartu. Odlučeno je tako na sedmoj sjednici Gradskog vijeća na kojoj su, nakon analize prikupljenih primjedbi, ali i prijedloga Zaprešićana, prihvaćene izmjene Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području grada koju su predložili nezavisna vijećnica Ljiljana Popovački Račić i njezin kolega Josip Držaić iz stranke BM 365.

– Uvođenje naplate parkiranja već je pokazalo pozitivne rezultate i uvelo reda u promet u mirovanju, posebice u užem centru koji je i najfrekventniji. Sustav naplate dodatno je unaprijeđen smanjenjem cijena koje su sada najniže u Hrvatskoj, u usporedbi s gradovima slične veličine, a omogućena je i kupnja povlaštene karte svim građanima, neovisno stanuju li u zoni naplate ili ne – obrazlaže gradonačelnik Zaprešića Željko Turk. S izmjenama koje stupaju na snagu u srijedu 7. ožujka smanjit će se gotovo sve cijene u odnosu na one važeće.

Kako piše Lokalni.hr, stanarima koji žive u prvoj zoni naplate cijena mjesečne karte snizit će se s pedeset na 35 kuna, a cijena godišnje karte bit će 350 kuna, s tim da će oni koji imaju kartu za prvu zonu moći slobodno parkirati u obje zone. Onima koji žive u drugoj zoni cijena mjesečne karte snizit će se s četrdeset na dvadeset kuna, dok će godišnja karta stajati dvjesto kuna.

Kako su dosadašnjim cijenama poprilično nezadovoljni bili i studenti Veleučilišta Baltazar, koji su morali plaćati pedeset kuna za mjesečnu kartu u drugoj zoni, i njima je cijena snižena na dvadeset kuna. Isto tako jedan sat parkiranja u prvoj zoni umjesto dosadašnjih pet kuna stajat će četiri kune.

Komentirajte prvi

New Report

Close