Snijeg otkazao izbornu konvenciju Kluba utemeljitelja HDZ-a

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. prosinac 2012. u 14:07
Đuro Perica (Grgur Žučko/PIX)

Na konvenciju je došlo tek stotinjak, od ukupno više od 500 izaslanika, pa je predsjednik Kluba Đuro Perica izvijestio da će se konvencija održati na datum koji odredi vrh stranke.

Izborna konvencija HDZ-ova Kluba utemeljitelja koja se danas trebala održati u hotelu Westin, odgođena je zbog nevremena, koje je spriječilo dolazak izaslanika iz drugih krajeva Hrvatske. Na konvenciju je došlo tek stotinjak, od ukupno više od 500 izaslanika, pa je predsjednik Kluba Đuro Perica izvijestio da će se konvencija održati na datum koji odredi vrh stranke. Konvencija je trebala izabrati novo vodstvo i predsjednika Kluba, koji je po funkciji ujedno član Predsjedništva HDZ-a.

Uz dio izaslanika, u Westin su danas došli i zamjenik predsjednika HDZ-a Drago Prgomet i glavni tajnik stranke Milijan Brkić, a na pitanje je li razočaran izostankom predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, Perica je kazao da je Karamarko već ranije dogovorio današnje aktivnosti u Splitu, te da je umjesto njega tu visoko stranačko izaslanstvo. Perica je odbacio navode o sukobima u stranci i Klubu utemeljitelja, tvrdeći da "oni koji traže senzaciju, u HDZ-u je neće naći".
Odbacio je primjedbe da se Klub pod njegovim vodstvom nije jasno distancirao od politike bivšeg predsjednika stranke Ive Sanadera, podsjetivši da je u nekoliko navrata javno iznosio neslaganje sa Sanaderovom politikom.

Perica je kazao kako ga ne ljute informacije da je Predsjedništvo stranke stalo iza njegova protukandidata za mjesto predsjednika Kluba Milana Kovača. Podsjetio je da je HDZ nedavno izabrao novo vodstvo te ocijenio da pobjednik na unutarstranačkim izborima može imati vlastite favorite.

Kovač je odbacio tvrdnje da je protustatutarno vraćen u HDZ. "Iz HDZ-a sam otišao kad je dr. Ivo počeo izbacivati i protjerivati one koji su bili nosioci Tuđmanove politike", rekao je Kovač, koji tumači da je osnivanje Hrvatskog bloka sačuvalo na okupu dio HDZ-ova članstva. "Znao sam da ćemo se svi skupa jednog dana vratiti, jer će neko novo vodstvo vratiti stranku načelima izvornog HDZ-a", rekao je Kovač.

Uvjeren je da HDZ na predstojećim lokalnim izborima može poraziti stranke Kukuriku koalicije. "Ako se prestanemo baviti unutarstranačkim obračunavanjima i ako probleme budemo rješavali unutar stranke, umjesto da ih iznosimo u javost, siguran je uspjeh HDZ-a na lokalnim i još više na parlamentarnim izborima", ocijenio je Kovač.

Na pitanje znači li to da Prgometu zamjera nedavne javne istupe u kojima je kritizirao glavnog tajnika HDZ-a Brkića, Kovač je rekao da takve istupe zamjera "i Prgometu i svima drugima". "U ovih 20 godina smo već trebali naučiti da svako istupanje zbog osobnih frustracija nanosi štetu stranci", uvjeren je Kovač.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Zbog svega se oglasio i gradonačelnik Milan Bandić

U priopćenju upućenom medijima gradonačelnik je uputio apel sugrađanima da se u okviru svojih mogućnosti uključe u stvaranje što boljih uvjeta na gradskim ulicama po prestanku padalina kada će i efekti napora mjerodavnih službi biti vidljiviji.

‘Molim vas da počistite pločnike ispred vaših zgrada, da pomognete i susjedima koji su možda bolesni ili nemoćni i da i tu pokažete solidarnost i brigu za slabije. Zimska služba koja je od sinoć u punom pogonu, najprije preventivnim posipavanjem, a onda i čiščenjem, sa svoje strane i u ovim trenutcima radi sve što je moguće, pokušava održati prohodnima prometnice kojima prolaze najvažnije linije javnog prijevoza, prometnice oko bolnica i ustanova bez kojih grad ne bi mogao funkcionirati.

Stvarno mi nije jasno , kako mislite preuzeti vlast od nesposobnih Kukurikavaca kada vam smeta par centimetara snijega ?

Pa mogli ste doći pješke sa lopatama i usput očistiti prilaze Westinu .

[emo_mrgud]

New Report

Close