Snijeg izazvao teškoće u željezničkom prometu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. siječanj 2013. u 10:23
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Sve su željezničke pruge jutros prohodne, ali velike količine snijega uzrokuju teškoće u prometu i zabilježena su kašnjenja putničkih vlakova…

 Sve su željezničke pruge jutros prohodne, ali velike količine snijega uzrokuju teškoće u prometu i zabilježena su kašnjenja putničkih vlakova, a na linijama na kojima su otkazani lokalni putnički vlakovi, brzi i IC-vlakovi voze kao putnički, izvijestile su Hrvatske željeznice (HŽ) o stanju u prometu u 8 sati.

Sve su dežurne ekipe na terenu, čiste snijeg s perona, kolosijeka i skretnica, a dežurne su i sve radionice za popravak vučnih vozila, kako bi se svi kvarovi koji nastaju zbog snijega i niskih temperatura otklonili što prije. Vlak broj 2010 vozi na liniji Vinkovci – Novska prometuje, no otkazan je od Novske prema Zagreb Glavnom kolodvoru, gdje će putnike preuzeti vlak broj 540 koji će iz Novske do Zagreb Glavnog kolodvora voziti kao putnički. Umjesto vlaka broj 3505 Golubovec – Varaždin vozi autobus.

Na linijama na kojima su otkazani lokalni putnički vlakovi, brzi i IC-vlakovi voze kao putnički, odnosno zaustavljaju se u svim kolodvorima i stajalištima kako bi svi putnici stigli do svojih odredišta. U daljinskom su prometu zbog toga veća kašnjenja, primjerice na linijama Rijeka – Zagreb Glavni kolodvor te Čakovec – Zagreb Glavni kolodvor, izvijestio je, uz ostalo, HŽ.

U gradsko-prigradskom prometu vlakovi kasne između 5 i 30 minuta.

Komentirajte prvi

New Report

Close