Snažan rast interesa za ovogodišnji odmor u Hrvatskoj

Autor: Poslovni dnevnik , 29. ožujak 2017. u 14:54
Jadran vrlo poželjan turistima/Ivo Čagalj/PIXSELL

Zemlja bilježi više rezervacija nego lani, kaže Peter Fankhauser, izvršni direktor Thomasa Cooka.

Nakon drastičnog pada turističkog prometa zbog terorističkih napada i nesigurnosti, gosti se  polako vraćaju u Egipat i Tursku, a Hrvatska je među destinacijama koje bilježe značajan rast rezervacija u odnosu na lani, ustvrdili su u utorak u Thomas Cooku, jednom od najvećih svjetskih organizatora putovanja koji bilježi ukupan rast rezervacija za ljeto od oko 10 posto.

"Interes za putovanjima u inozemstvo snažan je na svim tržištima na kojima poslujemo, usprkos političkoj i ekonomskoj nestabilnosti koja je i dalje prisutna. Nakon sporog ulaska u prošlu sezonu i teške 2016. godine vidimo prve znakove oporavka u Turskoj i Egiptu", istaknuo je Peter Fankhauser, izvršni direktor kompanije koja je prošlu godinu završila s prihodima od 7,8 milijardi funti. Grupa Thomas Cook godišnje organizira odmor za 20 milijuna ljudi, ima skoro 22 tisuće zaposlenih koji rade na 15 tržišta.

Podsjećaju kako su prošle godine, nakon što su turisti odustali od popularnih ljetovališta u Turskoj i na istočnom Mediteranu, morali tražiti više hotelskih soba u Španjolskoj i Portugalu, koje su zbog velike potražnje povisile cijene (španjolski hotelijeri lani su poskupjeli za 6-8 posto).  U ovoj sezoni povećali su kapacitete u Grčkoj koja je zabilježila snažan rast u odnosu na godine krize, a među gostima su posebno popularne i destinacije  poput Cipra, Bugarske, Hrvatske te Portugala. Analitičari očekuju da će grupa u 2017. godini ostvariti godišnju operativnu dobit od oko 327 milijuna funti. 

Komentirajte prvi

New Report

Close