Smještaj za konferenciju plaćaju 919 tisuća kuna

Autor: Marija Brnić , 06. srpanj 2015. u 22:00
Ministrica Vesna Pusić/Patrik Macek/PIXSELL

Ministarstvo vanjskih poslova zakupilo 25 apartmana i 43 standardne sobe.

Zagreb Uoči održavanja već tradicionalnog, desetog po redu Croatia Foruma u Dubrovniku, koji započinje u četvrtak, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova zaključilo je i ugovor o hotelskim i ugostiteljskim uslugama za tu vanjskopolitičku konferenciju.

Ugovor je sklopljen s Jadranskim luksuznim hotelima bez prethodne objave poziva za nadmetanje, a vrijedan je 919 tisuća kuna. Prema troškovniku, MVEP je njime osigurao smještaj za pozvane sudionike u 25 apartmana i 43 standardne sobe u hotelu s pet zvjezdica, te najam kompletno opremljenih dvorana za održavanje konferencije, kao i restoranske usluge kroz tri dana održavanja skupa za minimalno 270 osoba. Ove godine glavna tema Croatia Foruma je "Nova razvojna politika – prema partnerstvu i zajedničkoj viziji".

Za razliku od prošlogodišnje, nije fokus samo na regiji Zapadnog Balkana, nego razvoju i suradnji na globalnoj razini. Očekuje se u MVEP-u da će sudjelovati velik broj panelista i moderatora, među kojima i po prvi puta s afričkog kontinenta. Od europskih dužnosnika sudjelovanje su, pak, već potvrdili potpredsjednik Europske komisije za Energetsku uniju Maroš Šefčovič, te povjerenik Europske komisije za klimatsku i energetsku politiku Miguel Arias Canete. 

Komentirajte prvi

New Report

Close