‘Smjernice pokazuju neuspješnost Vlade’

Autor: Marija Crnjak , 12. studeni 2014. u 21:59
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Linić smatra i da se najveći dio kritike EU odnosi na slabo upravljanje javnim poduzećima.

Bivši ministar financija, nezavisni saborski zastupnik Slavko Linić ocijenio je u srijedu da smjernice za izradu proračuna pokazuju neuspješnost Vlade.

"Najvažniji je prihod proračuna, a nakon četiri godine mi vidimo da Vlada nema investicije. Gdje su investicije u prugu Zagreb-Rijeka, u luke, u termoelektrane i hidroelektrane i ono najvažnije, zašto nema ulaganja u rafinerije, jer je Ina isto nešto što znači kvalitetna radna mjesta", rekao je Linić, koji u izostanku investicija vidi uzrok za loše proračunske prihode te pad potrošnje i prihoda od PDV-a. Linić smatra i da se najveći dio kritike EU odnosi na slabo upravljanje javnim poduzećima. "Imate ogromnu državnu imovinu koja nije stavljena u funkciju i tu su razlozi zašto se bavimo uštedama, umjesto prihodima", uvjeren je Linić.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Linić je najzaslužniji što nema investicija jer je svojim mjerama i potezima odvratio od investiranja u RH sve potencijalne investitore. No bivši ministar je toliko neinteligentan da u tome ne vidi uzročno posljedičnu vezu.


Zna li taj Slavko Linić da je prilično zaslužan za stanje koje kritizira? Donedavno je bio član te Vlade koju kritizira. Zaista je prevrtljiv.

Slično se ponaša i Željko Lovrinčević koji je bio savjetnik neke prošle Vlade, a sada se često javlja sa svojim kritičnim stavovima.

Je li hrvatsko gospodarstvo poraslo u vrijeme dok su spomenuti Linić i Lovrinčević imali prilike za djelovanje?

Zna li taj Slavko Linić da je prilično zaslužan za stanje koje kritizira? Donedavno je bio član te Vlade koju kritizira. Zaista je prevrtljiv.

Linić zna , iz prva ruke da je ova SDP+HNS Kukuriku vlada neuspješna .

A on je tome itekako pridonio.

New Report

Close