Smislili rješenje za otpor: Novi sadržaj i ime porezu na nekretnine

Autor: Poslovni.hr , 05. rujan 2017. u 14:23
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Iz informacija koje se o uvođenju poreza ne nekretnine posljednjih dana plasiraju iz Vlade potpuno je nemoguće razaznati hoće li se, kada i u kom obliku taj porez uopće uvesti.

Premijer Andrej Plenković prvo je početkom kolovoza najavio odgodu poreza, uz objašnjenje da je građanima i lokalnoj samoupravi nužna “dodatna pedagogija” o porezu, da bi zatim na sjednici Vlade relativizirao vlastitu najavu i kazao kako je moguće da će se porez modificirati te da će se odgoditi tek ako se pokaže da Hrvatska nije spremna za njegovo uvođenje, piše Večernji list.

Nakon sjednice je pak sazvao sve ministre da bi ih upitao što misle o porezu, a kako se neslužbeno može čuti, na sastanku su, uz Gorana Marića, koji se već javno usprotivio porezu na nekretnine, u prilog odgodi poreza govorili i Gari Capelli, Tomislav Ćorić i potpredsjednica Vlade Martina Dalić. U prilog porezu nije govorio nitko osim ministra financija Zdravka Marića pa je premijer zaključno kazao kako će se porez definitivno odgoditi.

Dva dana kasnije Plenković iz BiH poručuje kako tema nije dovoljno obrazložena javnosti, ali kako odluka o uvođenju poreza i dalje stoji.

Premijerove poruke izazvale su zbunjenost i među ministrima koji su prošlog tjedna bili uvjereni da je odgoda poreza sasvim izvjesna i dogovorena. Nitko konkretno nije znao odgovoriti ni u kom bi smjeru mogle ići najavljene modifikacije ni što će se na kraju mijenjati u porezu, no prepričavaju kako su se osnovne zamjerke iznesene na zatvorenom sastanku u Vladi odnosile na činjenicu da model nije predvidio nekretnine koje će se izuzeti od oporezivanja, da ne rješava probleme naplate poreza na nekretnine kojima nije utvrđen vlasnik, kao ni na one kojima vlasnik ne može raspolagati jer su u tuđem posjedu.

Na sastanku se, prepričavaju neki ministri, otvorilo i pitanje zbog čega se uopće išlo s porezom na nekretnine s obzirom na to da HDZ kao stranka nikada nije najavio njegovo uvođenje, zbog čega se, kažu, ozbiljno razmišlja o promjeni, ne samo sadržaja nego i naziva novog poreza.
 

Komentari (18)
Pogledajte sve

Najprije ga uvode, a onda će ga pumpati, mic po mic, dok ekipa ne krepa!

http://www.index.hr/vijesti/clanak/opara-splicanima-dize-prirez-s-10-na-15-posto/992673.aspx

idemo dalje sa porezima..

uskoro porez na mobitele (smartfone)

Domoljubnik , Domodar , Uhljebarnik , Gruntovnik , Gruntomat , Gruntodar ,Gruntomilokliz , Gruntovčan….



Mister, 06.09.2017. u 08:10
ozbiljno razmišlja o promjeni, ne samo sadržaja nego i naziva novog poreza.

Nek bude neko domoljubno ime!
[/quote]

ZA DOM PLATIT POREZ SPREMNI!

Naravno da će nas Premijer i Predsjednica uvjeravati da se radi o starom hrvatskom pozdravu.
[/quote]

e to se trazi, i nemoj da netko bude protiv jer ce biti komunjara, srbin, govno, tito i slicno. svi ce ga s veseljem placati jer ce tako biti jos veci od najvecih hrvata a braca iz sabora ce se veselo cerekati, brojeci jos jednu zasluzenu povisicu placa/mirovina

sto bi kolinda rekla, jos samo malo pa smo svica, 2-3 godine mislim

New Report

Close