Smijenjen nakon što je državnu tvrtku doveo u minus od 17 milijuna kuna: Za nagradu dobio otpremninu od 100 tisuća kuna

Autor: Poslovni.hr , 02. listopad 2016. u 10:27
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ministar Panenić jučer je rekao da mu je dao podršku za 2015. godinu, ali ne i za šest mjeseci ove godine

Bivši predsjednik Uprave Narodnih novina Davor Čović odlazi s te funkcije uz otpremninu od oko sto tisuća kuna u neto iznosu, i to nakon što je tvrtku koja je poslovala s dobiti odveo u gubitak od, kako kažu u Narodnim novinama, 17,1 milijun kuna. Čovića je, naime, prošli tjedan smijenio Nadzorni odbor NN, iako mu je tehnički ministar gospodarstva Tomislav Panenić iz Mosta uoči ljeta dao podršku. Ministar Panenić jučer je rekao da mu je dao podršku za 2015. godinu, ali ne i za šest mjeseci ove godine, prenosi Jutarnji list.

– Rezultati za ovu godinu su katastrofalni – rekao je ministar Panenić.

No, jučer smo doznali da su pomoćnik ministra gospodarstva Boris Hajduković i bivši šef  Uprave Narodnih novina Čović kumski povezani. Neki u NN u toj su vezi vidjeli razloge podrške Mostova ministra bivšem šefu Uprave, a on nam je, pak, potvrdio da su njegov suradnik i bivši šef  Uprave Čović kumski povezani, ali demantira da bi ga zato podržavao.

Komentari (4)
Pogledajte sve

***tak je isto bilo i u jugi, kad je uništil jednu firmu, samo su ga zarotirali na mjesto direktora druge firme

Ne znam sta je tu cudno. Pa nase “funkcionere” i politicare oduvijek se nagradjuje za nerad. Hrvatska od rata ide samo prema dolje i to je sve rezultat nerada, nepostenja i nesposobnosti. Na zalost kroz manipulaciju je narod doveden do toga da su pasivni i ne sudjeluje u nicemu nego se bori za goli zivot te su zaduzeni do grla. Zakoni su doneseni takvi da je to sve zapravo legalno i normalno.

No krasno! Ima takvih na svakom koraku pa ne dobivaju otkaze!

Tog malog čelavog treba mu oduzeti sve kaj ima ali naši zakoni su takvi ; Koliko ukradeš tolika ti je manja otpremnina. Dao ti Bog da ti djeca kopala po kontenjerima i ti zajedno sa njima.

New Report

Close