‘Smanjujemo represiju prema poduzetnicima’

Autor: Poslovni dnevnik , 22. studeni 2018. u 21:59
Ministar gospodarstva Darko Horvat/Patrik Macek/PIXSELL

Za manje nepravilnosti otkrivene nadzorom neće biti prekršajnog postupka.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je u četvrtak da Vlada objedinjavanjem državnog inspektorata želi smanjiti presiju prema poduzetnicima te da će "represivna metodologija biti daleko manja nego sada".

Vlada je u Sabor uputila konačni prijedlog zakona o Državnom inspektoratu, kojim je predviđeno objedinjavanje poslova iz nadležnosti 17 inspekcija unutar osam ministarstva.

"Vlada želi ovom reformskom mjerom smanjiti inspekcijski pritisak i presiju spram hrvatskih poduzetnika i boljom koordinacijom doći do manjeg broja inspekcijskih nadzora", izjavio je Horvat nakon sjednice Vlade. Ključnim je istaknuo uvođenje nove represivne metodologije.

"Nova represivna metodologija bit će manja, tako da ćemo omogućiti inspektorima u samom trenutku provedbe nadzora da za nedostatke koje uoče, a mogu se ukloniti ili riješiti u samom trajanju nadzora, ne izdaju rješenja i ne pokreću prekršajni postupak

. I ako se ustanovi za dio takvih prekršaja da neće moći biti otklonjeni u procesu  nadzora, izdavat će se rješenja. Ali, budu li ti nedostaci otklonjeni do trenutka izdavanja rješenja ili do njegove pravomoćnosti, smatrat će se da je problem riješen", rekao je Horvat.

Komentirajte prvi

New Report

Close