Smanjen komunalni doprinos kao potpora legalizaciji objekata

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. veljača 2013. u 15:58
Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Osječka Gradska uprava donijela je odluku o smanjivanju komunalnog doprinosa radi potpore građanima pri legalizaciji bespravno izgrađenih objekata.

 Osječka Gradska uprava donijela je odluku o smanjivanju komunalnog doprinosa radi potpore građanima pri legalizaciji bespravno izgrađenih objekata.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno-stambeno gospodarstvo Milan Kamenko rekao je kako se Gradskom vijeću predlaže da donese odluku na temelju koje će komunalni doprinos za legalizaciju gospodarskih objekata te za socijalno ugrožene osobe iznositi jednu kunu po prostornome metru, a za sve ostale kategorije objekata predlaže smanjenje komunalnog doprinosa od 50 posto.

Gradonačelnik Krešimir Bubalo rekao je da se posebice željela potaknuti legalizacija gospodarskih i poljoprivrednih objekata kako bi se izbjegla opasnost da se gospodarstvenici, nakon ulaska u Europsku uniju, zbog nelegaliziranih objekata ne mogu koristiti novcem iz europskih fondova, ali i pomoći socijalno ugroženim građanima. Ocijenio je kako je riječ o pravednome i realnom prijedlogu te kako se smanjenjem od 50 posto za ostale građane želi dodatno potaknuti legalizacija jer se očekuje uvođenje poreza na nekretnine pa Gradska uprava želi imati što uredniji katastar legaliziranih nekretnina.

Pročelnik Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Krunoslav Plećaš izvijestio je kako je od 1. siječnja prošle godine do 31. siječnja ove godine primljeno 690 zahtjeva za legalizaciju objekata, od čega samo u prosincu prošle godine 252 zahtjeva.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ukinite prirez…! Svi u Hrvatskoj kompletno!

New Report

Close