Slučaj 3. maj: Iz Rijeke poručuju kako su ispunili svi zahtjevi za kredit

Autor: Marija Brnić , 02. rujan 2019. u 22:00
Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Ukupna dugovanja prema svim dobavljačima i kooperantima iznose nešto više od 150 milijuna kuna.

Za izdavanje državnog jamstva za spasonosni kredit 3. maju, za koje je upravi tvrtke Vlada dala rok da do četvrtka, 5. rujna, dokaže ispunjenje četiri uvjeta, iz Rijeke stižu uvjeravanja kako su s njihove strane ispunjeni postavljeni zahtjevi.

Točnije, drže da su ispunili onaj najzahtjevniji uvjet, a to je dobivanje suglasnosti vjerovnika 3. maja da sudjeluju u programu kojim bi im 15 posto potraživanja bilo namireno odmah, a za preostalih 85 posto pristali bi na dvogodišnji moratorij. Prema zadnjim podacima iz 3. maja, uspjeli su prikupiti potpise vjerovnika koji potražuju 118 milijuna kuna, što je, izuzmu li se potraživanja radnika i onih s kojima se proteklih mjeseci nije uspjelo doći do pomaka u razgovorima oko deblokade, oko 95 posto.

Ukupna dugovanja prema svim dobavljačima i kooperantima iznose nešto više od 150 milijuna kuna. Resorni ministar gospodarstva Darko Horvat jučer je potvrdio da će takav odaziv vjerovnika biti dovoljan da se realizira Vladina odluka o podršci planu za 3. maj. Štoviše, Horvat je rekao da je Nadzorni odbor Hrvatske banke za obnovu i razvoj donio odluku o davanju kredita 3. maju u visini do 150 milijuna kuna kako bi se deblokirao račun i pokrenulo proizvodnju.      

Komentirajte prvi

New Report

Close