Slovenski državni holding: Podravka nije jedini kandidat za Žito

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. ožujak 2015. u 15:43
Foto: Marko Jurinec / Pixsell

Slovenski državni holding (SDH), koji vodi postupak prodaje ljubljanskog “Žita”, najveće slovenske pekarsko-konditorske skupine, zanijekao je u ponedjeljak neslužbene informacije po kojima je “Žito” već praktički prodano hrvatskoj Podravci istaknuvši da se pregovori vode s “dva najbolja ponuđača”.

Slovenski državni holding (SDH), koji vodi postupak prodaje ljubljanskog "Žita", najveće slovenske pekarsko-konditorske skupine, zanijekao je u ponedjeljak neslužbene informacije po kojima je "Žito" već praktički prodano hrvatskoj Podravci istaknuvši da se pregovori vode s "dva najbolja ponuđača".

Reagirajući na informaciju poslovnog lista "Finance" prema kojoj sljedećih dana predstoji objavljivanje konačnog dogovora s Podravkom, koja bi za "Žito" platila između 60 i 65 milijuna eura, SDH je u priopćenju za javnost naveo da postupak prodaje 51,55 posto dionica Žita, što ih prodaje konzorcij većinskih vlasnika, još nije završen i da se još uvijek vode pregovori "s dva najbolja ponuđača".

Prema neslužbenim informacijama, radi se o Podravci te francuskom fondu Ardian Investments, dok se slovenska skupina Don Don iz postupka povukla.

Prema neslužbenim podacima koje prenose slovenski mediji, Don Don je međutim uspio u svojoj ponudi za preuzimanje najveće slovenske pekare, Pekarne Grosuplje, koja je opskrbljivač robnog lanca Mercator, iako se za pekaru zanimalo i "Žito", kako bi maksimiralo svoju potencijalnu cijenu prilikom prodaje svojih dionica.

Komentirajte prvi

New Report

Close