Slovenija sa zanimanjem prati hrvatske napore za veću poreznu disciplinu

Autor: Poslovni.hr , 04. lipanj 2013. u 14:04
Slavko Linić, arhivska fotografija (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Sugovornici su se složili kako je kod bilateralne suradnje u prošlosti bilo previše propuštenih prilika, no nikad nije prekasno.

Slovenski veleposlanik Vojko Volk danas sastao se s ministrom financija Republike Hrvatske Slavkom Linićem, s kojim su razmijenili iskustva dviju država na području javnih financija i situacije u gospodarstvu te ocijenili mogućnosti buduće suradnje, posebice u kontekstu skorašnjeg hrvatskog članstva u Europskoj uniji, priopćeno je iz slovenskog veleposlanstva.

Sugovornici su se složili kako je kod bilateralne suradnje u prošlosti bilo previše propuštenih prilika, no nikad nije prekasno. Gospodarski uvjeti u dviju država i njihovo članstvo u Europskoj uniji prilika je koju ne bi smjeli propustiti, stoji u priopćenju.

"Slovenija s velikim zanimanjem prati napore aktualne hrvatske vlade za veću poreznu disciplinu. Posebice nas zanimaju hrvatska iskustva s objavom popisa poreznih dužnika i fiskalizacijom", rekao je veleposlanik Volk. Hrvatska vlada ima, prema riječima ministra Linića, s oba projekta dobra iskustva; fiskalizacija donosi odlične rezultate, dok će se projekt objave poreznih dužnika ubuduće još nadograđivati.

Veleposlanik Volk i ministar Linić razgovarali su i o mogućnostima buduće suradnje zračnih luka, nacionalnih zrakoplovnih kompanija, u željezničkom prometu te između Luka Kopar i Rijeke.

Slovenski veleposlanik ministra Linića tom je prilikom pozvao da posjeti slovensko obilježavanje ulaska hrvatske u Europsku uniju, koje će se održati uz državnu granicu između Podčetrtka i Zagorskih sela. Tu će se u okviru cjelodnevnog gastronomskog događanja sa svojima delicijama predstaviti ugostitelji s obiju strana granice.

Komentirajte prvi

New Report

Close