Slovenci prodaju potraživanja nad Martinusom

Autor: Ante Pavić , 03. siječanj 2014. u 10:22
Slovenska banka se opekla i sa Zadar nekretninama/FOTOLIA

Nova kreditna banka Maribor bezuspješno potražuje 3,5 milijuna kuna.

Nova kreditna banka Maribor objavila je javni poziv za prikupljanje ponuda za prodaju tražbine prema zagrebačkoj trgovačko-turističkoj tvrtki Matinus i koja je osigurana založnim pravom od milijun eura na Matinusovoj nekretnini u Rijeci.

Prema podacima Poslovne Hrvatske, račun tvrtke koju vodi Mladen Martinis, a član Uprave je Dubravko Grčić, blokiran je i ima porezni dug od 3,5 milijuna kuna.  NKBM već dulje bezuspješno pokušava prodati i građevinski teren od 30.000 kvadrata na kojem je nekada bila plastična industrija Kemoplast u Zadru. Na njemu je u vrijeme nekretninskog buma trebao niknuti veliki kompleks s 380 stanova koju je trebala graditi tvrtka Zadar projekt. Mariborska banka je postala vlasnik te tvrtke kojoj je za gradnju stanova prethodno dala kredit od 20 milijuna eura.

Zadar projekt se u međuvremenu našao na rubu bankrota, a projekt je potpuno stao. NKBM je u cijeli posao uložila oko 18 milijuna eura, dok je kasnija stručna procjena pokazala je da zemljište ne vrijedi više od 10 milijuna eura, radi čega je NKBM zabilježila velike gubitke. Zbog posuđivanja bančinog novca za kupnju zemljišta u bivšem Kemoplastu svojevremeno je bila i pod istragom Banke Slovenije i slovenskih istražitelja, dok je zbog gubitka od 18 milijuna eura tadašnji predsjednik Uprave NKBM Matjaž Kovačič početkom 2012. podnio ostavku.

Komentari (1)
Pogledajte sve

imaju i slovenci svoje mikro sanadere

New Report

Close