Talijanske turiste privukao uspjeh Vatrenih

Autor: Marija Crnjak , 01. kolovoz 2018. u 21:59
Viviana Vukelić, direktorica HTZ-a u Italiji

HTZ bilježi rast interesa ključnih talijanskih blogera i influencera koji imaju velik broj pratitelja i žele posjetiti Hrvatsku.

Uspjeh hrvatske reprezentacije na SP u nogometu Hrvatskoj je dobro došao za privlačenje talijanskih turista, objavili su iz Hrvatske turističke zajednice.

Analiza rezultata pretraživanja letova iz Italije, talijanske tražilice Skyscanner.it prema zemljama koje su igrale u polufinalu, provedena u Hrvatskoj, Francuskoj, Belgiji i Engleskoj, pokazala je snažnu popularnost hrvatskih destinacija.

Gradovi koji su u pretraživanju imali veliki porast su Zagreb, Pula, Split, Zadar i Dubrovnik.

Inače, s talijanskog tržišta Hrvatska je dosad u 2018. ostvarila više od 450 tisuća dolazaka te više od 1,7 milijuna noćenja, no najintenzivniji promet s ovog tržišta tek slijedi, jer Talijani u Hrvatsku najviše dolaze u visokoj sezoni u kolovozu.

Cilj promocije je doći do mlađe populacije putem društvenih mreža, a bilježi se znatan rast interesa ključnih talijanskih blogera i influencera koji imaju velik broj pratitelja i žele posjetiti Hrvatsku. Upravo će takav oblik suradnje biti u još jačem fokusu za sljedeću godinu, kaže Viviana Vukelić, direktorica predstavništva HTZ-a u Italiji. 

Komentirajte prvi

New Report

Close