Slavonski poduzetnik zatvorio sve praseće butike

Autor: Poslovni.hr , 19. siječanj 2018. u 10:13
Foto: Facebook

Prvi Praseći butik otvorio je u Vinkovcima, a potom u Osijeku i Slavonskom Brodu

Prije nešto više od godinu dana mnogi su mediji objavili zanimljivu priču o mladom i uspješnom uzgajivaču prasadi iz Ivankova kod Vinkovaca koji je otvorio i Praseći butik, u kojemu je prodavao pečenu prasetinu izrezanu na male komade, pa se mogla kupiti po pola kilograma ili kilogram, što drugdje nije moguće.

>>>Otvoren drugi "Praseći butik"

Prvi Praseći butik otvorio je u Vinkovcima, a potom u Osijeku i Slavonskom Brodu i u početku je išlo dobro, jer je, čini se, pogodio i ponudio tržištu ono što nedostaje. No kako piše Glas Slavonije,  od početka ove godine ugasio je Praseće butike, ali i dalje uzgaja 90 krmača, što je upola manje nego prije, i proizvodi prasce za prodaju.

– Zatvorili smo maloprodaju i preporodili se, jer sada smo se posvetili samo uzgoju i tovu prasaca i više nema onih nerviranja koja prate trgovinu – hoćemo li prodati dovoljno da pokrijemo troškove. Velike smo troškove imali zbog prijevoza, jer svaki smo dan prevaljivali 400 kilometara da bismo opskrbili sva prodajna mjesta dovoljnim količinama. 

Komentari (4)
Pogledajte sve

Praseći butik …………. ljubitelji prasetine dođu na svoje….

Sjećam se zadnjih godina koliko je bilo sličnih malih poduzetnika koje su imali tkz. “dobre ideje” ali su ipak na kraju shvatili u kakvom okruženju posluju. Dok sve poreze, prireze, namete, ZAMP-ove, HTV-ove, komunalije, komore, uhljebe …poplaćaš na kraju ti ostane u najboljem slučaju 0 kuna. A u većini slučajheva zatvoriš sa gubitkom i dugom. A onda put pod noge, pa u Njemačku da vratiš državi dugove, zaključaš vlastitu kuću katnicu, likvidiraš svu perad, guske, patke, kokoške, pokloniš nekome kućnog ljubimca ili udomiš a onda u Njemačkoj za prvu ruku spavaš u krevetu na kat sa više cimera koji imaju slične i gore priče nego što ih imaš sam. Naravno ni tamo ne možeš pobjeći od matične države jer te raznim zakonskim smicalicama i tamo lovi, teško im se odreći izgubljenog punjača proračuna.

Romel, 19.01.2018. u 11:22
Zatvorili smo maloprodaju i preporodili se

Generalni problem je što se ljudi preporode kad nešto zatvore a ne kad nešto pokrenu.

Da, ili između redaka – mafija ih je toliko stiskala da je postalo potpuno nemoguće raditi. Šteta, jer zamisao je dobra.

New Report

Close