Slavonski poduzetnik zatvorio sve praseće butike

Foto: Facebook Foto: Facebook

Prvi Praseći butik otvorio je u Vinkovcima, a potom u Osijeku i Slavonskom Brodu

Prije nešto više od godinu dana mnogi su mediji objavili zanimljivu priču o mladom i uspješnom uzgajivaču prasadi iz Ivankova kod Vinkovaca koji je otvorio i Praseći butik, u kojemu je prodavao pečenu prasetinu izrezanu na male komade, pa se mogla kupiti po pola kilograma ili kilogram, što drugdje nije moguće.

>>>Otvoren drugi "Praseći butik"

Prvi Praseći butik otvorio je u Vinkovcima, a potom u Osijeku i Slavonskom Brodu i u početku je išlo dobro, jer je, čini se, pogodio i ponudio tržištu ono što nedostaje. No kako piše Glas Slavonije,  od početka ove godine ugasio je Praseće butike, ali i dalje uzgaja 90 krmača, što je upola manje nego prije, i proizvodi prasce za prodaju.

- Zatvorili smo maloprodaju i preporodili se, jer sada smo se posvetili samo uzgoju i tovu prasaca i više nema onih nerviranja koja prate trgovinu – hoćemo li prodati dovoljno da pokrijemo troškove. Velike smo troškove imali zbog prijevoza, jer svaki smo dan prevaljivali 400 kilometara da bismo opskrbili sva prodajna mjesta dovoljnim količinama. 

Komentari (4)
 • miami
  miami 10:39 20.1.2018.

  Praseći butik …………. ljubitelji prasetine dođu na svoje….

 • bosančeros
  bosančeros 17:11 19.1.2018.

  Sjećam se zadnjih godina koliko je bilo sličnih malih poduzetnika koje su imali tkz. “dobre ideje” ali su ipak na kraju shvatili u kakvom okruženju posluju. Dok sve poreze, prireze, namete, ZAMP-ove, HTV-ove, komunalije, komore, uhljebe …poplaćaš na kraju ti ostane u najboljem slučaju 0 kuna. A u većini slučajheva zatvoriš sa gubitkom i dugom. A onda put pod noge, pa u Njemačku da vratiš državi dugove, zaključaš vlastitu kuću katnicu, likvidiraš svu perad, guske, patke, kokoške, pokloniš nekome kućnog ljubimca ili udomiš a onda u Njemačkoj za prvu ruku spavaš u krevetu na kat sa više cimera koji imaju slične i gore priče nego što ih imaš sam. Naravno ni tamo ne možeš pobjeći od matične države jer te raznim zakonskim smicalicama i tamo lovi, teško im se odreći izgubljenog punjača proračuna.

 • Romel
  Romel 11:22 19.1.2018.

  Zatvorili smo maloprodaju i preporodili se

  Generalni problem je što se ljudi preporode kad nešto zatvore a ne kad nešto pokrenu.

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!