Slavonski Brod: Predstavljeno 19 projekata, sufinanciranih iz EU fondova

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. studeni 2014. u 16:09
Foto: Ivica Galović / Pixsell

Rezultati provedbe projekata predstavljeni su u Srednjoj školi Matije Antuna Reljkovića.

U Slavonskom Brodu u utorak su predstavljeni rezultati 19 projekata poslovne i turističke infrastrukture u slabije razvijenim područjima Hrvatske, sufinancirani iz EU fonda za regionalni razvoj, kroz koje je otvoreno više od 370 novih radnih mjesta te 94 sezonska ili povremena radna mjesta.

Ti su projekti, 11 projekata poslovne infrastrukture i osam turističke infrastrukture, ukupne vrijednosti 21,24 milijuna eura, rezultirali i sa 68 novoosnovanih ili proširenih poduzeća, s tri nova poduzetnička inkubatora u kojima su izgrađena i uređena 43 poslovna prostora. Broj posjeta potpomognutim kulturnim i turističkim mjestima povećao se za oko 300 tisuća.

Rezultati provedbe projekata predstavljeni su u Srednjoj školi Matije Antuna Reljkovića, koja je uspješno provela projekt regionalnog istraživačko-razvojnog biotehnološkog centra Brodsko-posavske županije, vrijedan gotovo 1,5 milijun eura.

Bespovratna sredstva kojima su financirani ovi projekti bila su namijenjena jačanju slabije razvijenih područja u Hrvatskoj, danas svjedočimo njihovim rezultatima, među kojima su najznačajnija nova radna mjesta u osam županija, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić.

Naveo je kako ulaganja po županijama iznose od 7,3 do 33,2 milijuna kuna, a projekti su pojedinačno vrijedni između 3,9 i 12,6 milijuna kuna.

Istaknuo je kako u novom financijskom razdoblju Hrvatskoj stoji na raspolaganju 10,7 milijardi eura iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. To je prilika za novi razvojni ciklus, zaključio je Grčić.

Unutar Sheme dodjele bespovratnih sredstava dosad su objavljena četiri poziva kroz koje je ugovoreno 50 projekata ukupne vrijednosti preko 85 milijuna eura ili oko 648 milijuna kuna.

Prva tri poziva bila su namijenjena slabije razvijenim županijama, a na četvrti, na koji su se mogli javiti prijavitelji iz cijele Hrvatske, stiglo je 144 prijava među kojima je za financiranje odobreno njih 15, vrijednosti 376 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close