Slavonija se danas jačanjem poduzetništva bori za budućnost

Autor: Ana Blašković , 19. travanj 2015. u 22:00
Gradski i županijski čelnici s poduzetnicima su ugostili i ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka/Marko Mrkonjić/PIXSELL

Nikako se ne smijemo bojati poduzetništva, poručio je sudionicima skupa gradonačelnik grada domaćina Mladen Karlić.

Porukom i svojevrsnim motom Poslovnog uzleta "Bez znanja nema napretka" glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović otvorio je osmu od 23 edukativne konferencije koja se u petak održava na istoku Hrvatske, u Vinkovcima.

"Projekt Poslovni uzlet, za koji vjerujem da ste i te kako već čuli, namijenjen je promociji malog i srednjeg poduzetništva. Njegov je cilj podizanje znanja i kompetencija poduzetnika kako bi uspješno mogli konkurirati na domaćem, ali i tržištu Europske unije, na kojem je oko pola milijarde stanovnika", rekao je Šimatović okupljenim vinkovačkim poduzetnicima koji su došli sudjelovati na nizu besplatnih edukativnih radionica.

 

Galić

Mi kao županija financijski dajemo koliko možemo. Čestitam svima koji opstaju, a osvajanja novih tržišta nema bez znanja

Koliko je važan segment malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj, najbolje govore brojke: mali i srednji poduzetnici čine 99 posto svih poslovnih subjekata, u njima radi dvije trećine svih zaposlenika koji kreiraju polovicu godišnjeg BDP-a. Za razliku od drugih krajeva Hrvatske, stvari se nagore mijenjaju za bogatu Slavoniju, u kojoj se u prošlosti dobro živjelo. "Možda upravo zbog bogatog tla Slavonija nema snažniju poduzetničku tradiciju, no to se mijenja. Postajemo sve siromašniji, zato moramo poticati i razvijati jako poduzetništvo da bismo i u budućnosti dobro življeli. Nikako se ne smijemo bojati poduzetništva", smatra gradonačelnik grada domaćina Mladen Karlić.

 

Karlić

Možda upravo zbog bogatog tla Slavonija nema snažniju poduzetničku tradiciju, no to se mijenja. Postajemo sve siromašniji, zato moramo poticati i razvijati jako poduzetništvo

Nezahvalne gospodarske trendove potvrdio je i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić. "Situacija je danas teška u Vinkovcima i u cijeloj županiji. Trebamo nešto jače učiniti, a to moramo svi zajedno stvaranjem novih vrijednosti. Mi kao županija financijski dajemo koliko možemo. Čestitam svima koji opstaju, a osvajanja novih tržišta nema bez znanja", poručio je tamošnji župan u uvodnim riječima.

Komentirajte prvi

New Report

Close