Slatkiši ‘protjerani’ s blagajni

Autor: Božica Babić, Tatjana Tadić , 06. svibanj 2014. u 09:06
Uklanjanje slatkiša s blagajni pomoći će i u borbi protiv pretilosti djece/ Goran Jakuš/PIXSELL

Kaufland je uveo ‘obiteljske blagajne’ na kojima djecu ne mame izloženi slatkiši i nepotrebne sitnice.

Novost koju su kupci trgovina Kaufland mogli uočiti su blagajne na kojima nema izloženih slatkiša, što je velika pomoć roditeljima koji u trgovine dolaze s djecom koja ne mogu odoljeti izloženim slatkišima.

"Na svim Kaufland poslovnicama nalaze se takozvane 'obiteljske blagajne' tj. blagajne bez slatkiša. Na taj način želimo svim našim kupcima koji u poslovnice dolaze sa djecom omogućiti što ugodniju kupovinu", pojasnio je Dubravko Kušec, rukovoditelj Odjela Marketing / Distribucija reklamnih materijala. Trgovački lanac Lidl u Velikoj Britaniji također je nedavno najavio promjene u ponudi na blagajnama, pa će umjesto slatkiša pokraj blagajni u njihovih 600 trgovina stajati samo orašasti plodovi, odnosno "zdrave grickalice".

Na taj način ovaj trgovački lanac želi dati svoj udio u borbi protiv pretilosti djece i potaknuti roditelje da ustraju u pokušaju zdravije prehrane najmlađih, a sve na temelju znanstvenih predviđanja da će pola milijuna Britanaca do 2050. godine  biti pretilo. Ronny Gottschlich, direktor britanskog Lidla, rekao je da će Lidl biti prvi lanac koji će uvesti potpunu zabranu. "Naš cilj nije samo širiti svijest o uravnoteženoj prehrani i zdravom načinu života, nego našim kupcima omogućiti lakše provođenje istoga u praksi. Znamo kako je to teško, pa na ovaj način želimo olakšati roditeljima'', objasnio je svoje namjere Ronny.

Kaufland

Distribucijski centar

"Naš novi distribucijski centar se nalazi na površini od preko 160.000 četvornih metara, površina objekata če iznositi oko 60.000 četvornih metara, a ukupna vrijednost investicije iznosi preko 75.000.000 eura. Sve radove na izgradnji objekata vrše hrvatske građevinske tvrtke a planirani završetak radova u prvom kvartalu 2015. godine", rekao je Dubravko Kušec.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Obiteljske blagajne kaufland ima oduvijek. To nije novost. A pogotovo nije za udarni naslov.

New Report

Close